Πέμπτη 29 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Μικρή μείωση των τιμών

Οριακή μείωση στις "ενδεικτικές τιμές" πώλησης της βενζίνης σούπερ και αμόλυβδης και πιο αισθητή μείωση στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, ανακοίνωσε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα μειώνονται - από σήμερα μέχρι τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τετάρτης - η "ενδεικτική τιμή" πώλησης κατά 0,60 δρχ. το λίτρο στις βενζίνες και κατά 2,40 δρχ. το λίτρο στα πετρέλαια.

Οι παραπάνω μειώσεις των τιμών υγρών καυσίμων σε καμία περίπτωση δε σχετίζονται με την "προσπάθεια" του υπουργείου για τη συγκράτηση των τιμών. Απλά οφείλεται στην πτώση του δολαρίου έναντι της δραχμής και της πτώσης διεθνώς της τιμής του αργού πετρελαίου. Και βέβαια, μένει να δούμε αν έστω και αυτή η μικρή μείωση περάσει στην κατανάλωση ή θα αξιοποιηθεί από τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών για την αύξηση του περιθωρίου κέρδους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίζεται... ευχαριστημένος για τα αποτελέσματα της "συμφωνίας κυρίων", σχετικά με τη μείωση των αποκλίσεων στις τιμές των καυσίμων που παρατηρούνται σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Μετά την προχτεσινοβραδινή συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών και της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, ο υπουργός υποστήριξε χτες με δηλώσεις του πως "η "συμφωνία κυρίων" που διαμορφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα λειτουργεί με επιτυχία και αποδίδει απτά αποτελέσματα"...

Οι νέες τιμές των βενζινών διαμορφώνονται (στην παρένθεση η πρώτη τιμή αφορά τη σούπερ και η δεύτερη την αμόλυβδη) ως εξής: Λεκανοπέδιο Αττικής και Ν. Θεσσαλονίκης: Σούπερ 221,70, αμόλυβδη 205,60.

Α Ζώνη: Σούπερ 226,60, αμόλυβδη 210,50.

Β Ζώνη: Σούπερ 229,60, αμόλυβδη 231,50.

Γ Ζώνη ΦΠΑ 18%: Σούπερ, 231,60, αμόλυβδη 215,50, ΦΠΑ 13%, Σούπερ 221,60, αμόλυβδη 206,50.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ