Κυριακή 1 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια διεθνής πολιτική θεώρηση

ΓΙΑΝΝΗΣ Τ. ΚΑΤΣΑΡΕΛΗΣ,μαθηματικός, Αθήνα: Ο βομβαρδισμός της κινέζικης πρεσβείας στο Βελιγράδι και τα θύματα που υπήρξαν, είχε στόχο να δείξουν οι ΗΠΑ, σε όλα τα κράτη του πλανήτη, ότι αφού δε λογαριάζουν την Κίνα, οι λαοί είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Οταν πραγματοποιούν πολέμους, την ικανοποίησή τους, λόγω της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης τους και γενικά του παγκόσμιου καπιταλισμού, φοβούμενοι την οικονομική συντριβή με τα επακόλουθά της.

Ολα τα γεγονότα συνολικά, μετέτρεψαν τις ΗΠΑ σε πληγωμένο θεριό, που χτυπάει με λύσσα επιλεγμένα σημεία του πλανήτη και θα συνεχίσει ακόμα για απροσδιόριστο χρόνο, αν δεν υπάρξουν έκτακτα επαναστατικά γεγονότα. Δεν παραλείπω να αναφέρω τις κινήσεις για ένωση των επαναστατικών κομμουνιστικών κομμάτων, επίσης την κατάληψη και λειτουργία εργοστασίων από τους εργάτες της πρώην ΕΣΣΔ, ακόμα και για το υπάρχον τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο της, που θα κλίνει παγκόσμια την πλάστιγγα προς το μέρος του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Η εκτίμησή μου αυτή δεν είναι καθόλου ευχολόγιο, αλλά νομοτέλεια για αυτή την πραγματοποίηση.

Η διεθνής κατάσταση, όπως εξελίσσεται, είναι βέβαιο αργά ή γρήγορα, το αντιστασιακό κίνημα να μετακληθεί σε μορφή επιθετική των λαών, με πρωτοπορία την επαναστατημένη εργατική τάξη και καθοδηγητή τα επαναστατικά κομμουνιστικά κόμματα. Τότε περιμένει τις ΗΠΑ και γενικά τους πρωτεργάτες της, μια παγκόσμια τελευταία Νυρεμβέργη.

Μαύρισαν τους προσκυνημένους

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Νίκαια: Σήμερα ο καθένας βλέπει και ζει τα όσα συμβαίνουν γύρω μας! Η κυβέρνηση και τα κόμματα υπογράφουν και υποστηρίζουν τις γκανγκστερικές, δολοφονικές επιθέσεις στην αδελφή χώρα της Γιουγκοσλαβίας. Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες σκοτώνουν μωρά, μανάδες, γέρους.

Ισοπεδώνουν ένα έθνος που είναι ανεξάρτητο, κυρίαρχο με ηγεσία εκλεγμένη με δημοκρατικές διαδικασίες. Και οι γκάνγκστερ αποφάσισαν να τη δικάσουν, να την καταδικάσουν ως εγκληματία πολέμου! Εξέδωσαν, λένε και ένταλμα σύλληψής της. Οι "σοσιαλιστικές" ηγεσίες της ΕΕ αποδεικνύεται ότι είναι δούλοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. "Ενωμένη Ευρώπη" λένε... Ποια είναι ενωμένη και ανεξάρτητη; Η διαλυμένη και υποταγμένη στις ΗΠΑ; Σκέφτηκε κανείς ποιος θα έχει σειρά, όταν οι φονιάδες των λαών φέρουν σε πέρας τα σχέδια τους.

Οσο για την εγχώρια ηγεσία, έβγαινε στα μπαλκόνια και μας ζητούσε την ψήφο μας, στις 13 Ιούνη, χωρίς ντροπή! Από τη μια, μας αραδιάζουν ευημερία και ειρήνη και από την άλλη υπογράφουν τη συνέχιση των βομβαρδισμών και διευκολύνουν την επέμβαση των φονιάδων με τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα τρένα. Το αποτέλεσμα ήταν να μαυρίσουν τους προσκυνημένους, να ψηφίσουν ΚΚΕ, την ελπίδα του έθνους, την ελπίδα της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ