Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ"
Καμία δέσμευση

Θέμα ημερών το κλείσιμό τους με τις κυβερνητικές "ευλογίες"

Η "ταφόπλακα" στη μεγαλύτερη λιπασματοβιομηχανία της χώρας, στα "Λιπάσματα Δραπετσώνας",είναι θέμα ημερών. Αυτό επιβεβαίωσε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ι. Ζαφειρόπουλος,στη διάρκεια συνάντησής του με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων. Οσον αφορά τους 400 εργαζόμενους, στο αίτημα του σωματείου να εξασφαλιστούν με κάποιο τρόπο, ο υφυπουργός αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή υπόσχεση! Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες.

Τα "Λιπάσματα Δραπετσώνας", τυπικά, θα έπρεπε να σταματήσουν τις μηχανές από το περασμένο Σάββατο 31 Ιούλη. Η Εθνική Τράπεζα,στην οποία ανήκε το εργοστάσιο, έχει μεταβιβάσει κτίριο, οικόπεδα και εγκαταστάσεις στη θυγατρική της "Πρότυπος Κτηματική Τουριστική ΑΕ",η οποία έχει αναλάβει και την ανάπλαση της περιοχής. Η θυγατρική, ως ιδιοκτήτης, είχε μισθώσει το χώρο στην εταιρία "Συνεταιριστικά Ελληνικά Λιπάσματα ΑΕ",όπως μετονομάστηκαν τα "Λιπάσματα Δραπετσώνας" μετά την επινοικίασή τους από τη ΣΥΝΕΛ.Το περασμένο Σάββατο το μισθωτήριο έληξε και η "Πρότυπος Κτηματική" αρνείται να το ανανεώσει.

Στο αίτημα των εργαζομένων να ανανεωθεί η μίσθωση ο υφυπουργός χτες δήλωσε... "αδυναμία", υπενθυμίζοντάς τους ότι όλες οι σχετικές συμφωνίες φέρουν την υπογραφή και της διοίκησης του σωματείου... Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του σωματείου, Μιχάλης Τσιριμούλας,στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, λείπει ακόμα σε διακοπές...

Επίσης, ο υφυπουργός δεν είπε λέξη και στην επισήμανση από τους συνδικαλιστές ότι το κλείσιμο της λιπασματοβιομηχανίας αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στην οικονομία της χώρας, ενώ θα καταφέρει επίσης γερό χτύπημα στην περιοχή του Πειραιά όπου η ανεργία έχει εκτιναχτεί στο 20%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ