Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Εκατοντάδες νεκροί σε σύγκρουση τρένων

ΓΚΑΟΥΑΤΙ.-

Δύο τρένα - εξπρές συγκρούστηκαν μετωπικά νωρίς το πρωί χτες, με αποτέλεσμα 15 βαγόνια να μετατραπούν σε άμορφη μάζα σιδερικών και εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με εκπροσώπους των σιδηροδρόμων και ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση έκανε λόγο χθες το απόγευμα για 175 νεκρούς και 310 τραυματίες, αλλά το πρακτορείο "United News of India" ανέβαζε τον αριθμό των νεκρών σε "τουλάχιστον 400", μεταξύ των οποίων και 90 στρατιώτες, ενώ το "Press Trust of India", επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές, ανέβαζε ακόμη περισσότερο τον αριθμό των θυμάτων, μιλώντας για 500 νεκρούς και 1.000 τραυματίες.

Γιατροί και νοσοκόμοι εξακολουθούσαν ως χθες βράδυ να συλλέγουν τραυματίες και νεκρούς από τον τόπο του δυστυχήματος.

Ο λόγος της ύπαρξης τόσων πολλών θυμάτων ήταν ότι μετά τη σύγκρουση - που συνέθλιψε ανυποψίαστους επιβάτες που κοιμούνταν - υπήρξε έκρηξη και ακολούθησε πυρκαγιά.

Αξιωματούχοι της Δυτικής Βενγκάλης, όπου συνέβη το δυστύχημα, ήταν η λανθασμένη σηματοδότηση, που έστειλε τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή, με το τραγικό αυτό αποτέλεσμα.

Τα δυστυχήματα με τρένα είναι συχνά στην Ινδία, που έχει 14.000 τρένα εν ενεργεία, τα οποία μεταφέρουν 12 εκατ. ανθρώπους καθημερινά. 400 δυστυχήματα συμβαίνουν κάθε χρόνο, με το 60% να οφείλεται σε "ανθρώπινα λάθη", σύμφωνα με επίσημες στατιστικές.

Ωστόσο, αξιωματούχος των σιδηροδρόμων είπε στο "Ασοσιέιτεντ Πρες" υπό τον όρο της ανωνυμίας πως "υπάρχουν υποψίες" ότι αυτονομιστές της φυλής Μπόντο - συγκεκριμένα, η οργάνωση "Ενωμένο Απελευθερωτικό Μέτωπο του Ασαμ" - μπορεί να τοποθέτησαν βόμβα σε ένα από τα τρένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ