Τρίτη 3 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι περιοχές της Δ' ζώνης επενδυτικών κινήτρων

Τις περιοχές της χώρας, οι οποίες εντάσσονται στη Δ ζώνη παροχής επενδυτικών κινήτρων, αναφέρει, σε σχετική εγκύκλιο, το υπουργείο Οικονομικών, αναπαράγοντας παλαιότερη εγκύκλιο της διεύθυνσης ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στη Δ ζώνη (περιλαμβάνει περιοχές όπου χορηγούνται αυξημένες κρατικές ενισχύσεις σε ιδιωτικές επενδύσεις) περιλαμβάνονται δήμοι και κοινότητες των νομών:

Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλης, Φλώρινας, Καστοριάς, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, καθώς και νησιά με πληθυσμό (βάσει της απογραφής του 1991) μικρότερο των 3.100 κατοίκων ή και ακατοίκητα νησιά για τα οποία, ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας κάποιας επένδυσης... Συνεπώς, στη Δ ζώνη εντάσσονται,εκτός από τα ακριτικά νησιά των νομών Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Λέσβου, καθώς και τα νησιά Σαμοθράκης και Θάσου, όλα τα υπόλοιπα με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων.

Δεν εντάσσονται τα νησιά: Σκιάθος, Σκόπελος, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλληνία, Λευκάδα, Εύβοια, Αίγινα, Σαλαμίνα, Σπέτσες, Πόρος, Σύρος, Θήρα, Ανδρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Τήνος, Κρήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ