Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΕΛΔΑ
"Να σέβονται τον εργάτη"!

Απόλυτη συμμετοχή στη χτεσινή 24ωρη απεργία στα ΕΛΔΑ, πανέτοιμοι για τη συνέχεια

Καθολικά συμμετείχαν στη χτεσινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση οι έκτακτοι μεταλλεργάτες που απασχολούνται σε έργα που έχουν αναλάβει εργολαβικές επιχειρήσεις στα ΕΛΔΑ.Μετά τη μαζικότητα της απεργιακής τους κινητοποίησης, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να αναγκαστούν οι επιχειρήσεις να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους. Ετσι, σήμερα και αύριο Παρασκευή οι μεταλλεργάτες δε θα δουλεύουν πέραν του 8ωρου,απέχοντας από την υπερωριακή απασχόληση και το Σαββατοκύριακο.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση, με κατεύθυνση να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη, 10 Ιούλη,αν δεν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις τους.

Οι μεταλλεργάτες αντιδρούν στην εφαρμογή του ωρομίσθιου και απαιτούν την καταβολή βασικού μεροκάματου, καθώς και υπερωριακή αποζημίωση, προσαυξημένη κατά 100%.Ενα ακόμη βασικό αίτημά τους είναι και η ουσιαστική τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Λίγο μετά τις 6 τα χαράματα, άρχισε η μαζική προσέλευση των μεταλλεργατών έξω από την πύλη των ΕΛΔΑ, όπου τους περίμεναν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ι. Πουντίδης,ο γραμματέας Κ. Φάκαρος και άλλα μέλη της διοίκησης. Δυο ώρες αργότερα, στις 8 το πρωί, ξεκίνησε επιτόπου Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Στη συνέλευση καταγγέλθηκε η προσπάθεια τρομοκράτησης των μεταλλεργατών από τις εργολαβικές επιχειρήσεις, προκειμένου να σπάσει η ενότητά τους. Γεγονός που οι μεταλλεργάτες δήλωσαν ότι δε θα περάσει. Παράλληλα, δήλωσαν ότι δε θα καμφθούν από φήμες πως τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν, ενώ δεν υπάρχει καμία γραπτή δέσμευση.

Ο Ι. Πουντίδης,μιλώντας στη Συνέλευση, αναφέρθηκε στο πολύ καλό αγωνιστικό κλίμα που υπάρχει και τόνισε: "Οι εργολάβοι, πέρα από αυτά που διαρρέουν, πρέπει να κάτσουν και να υπογράψουν συμφωνία. Εμείς πρέπει να επιμείνουμε με κάθε τρόπο και να κινηθούμε με αποφασιστικότητα". Ο πρόεδρος του Συνδικάτου αναφέρθηκε εκτενώς στην έλλειψη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τονίζοντας ότι καθίσταται υπεύθυνη η διοίκηση του διυλιστηρίου για τη μη εφαρμογή τους. "Αν προχωρήσουν σε εκδικητικές απολύσεις - συνέχισε - θα κάνουμε κράτει εργασιών και θα διεκδικούμε και το μεροκάματο, για να μάθουν να σέβονται τον εργάτη. Τίποτα δεν υπάρχει που να μην μπορούμε να πετύχουμε, αρκεί να το αποφασίσουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ