Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναπαύεται στο θίασο τ' ουρανού

Κηδεύτηκε, χτες, από το Α' Νεκροταφείο η Λίντα Αλμα

Μια μεγάλη κυρία του χορού, μια λαμπερή γυναίκα, που το ταλέντο της ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας μας, η λυγερή μορφή της Λίντας Αλμα, ξεκίνησε χτες για το μεγάλο ταξίδι, δίπλα στον σύντροφο της ζωής της, τον Μάνο Κατράκη, κοντά στον Τάσσο, στον Μανδηλαρά, στην Κυβέλη, στον Λαμπράκη, στον Λογοθετίδη, στην Αλίκη... Μια γειτονιά σπουδαία δέχτηκε μια σπουδαία ψυχή. Συγγενείς και λίγοι φίλοι αποχαιρέτησαν, σε μια σεμνή τελετή, στο Α Νεκροταφείο Αθηνών, όπως σεμνή ήταν όλη της η παρουσία στη ζωή, την Λίντα Αλμα. Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία στο παρεκκλήσι του Αγ. Λαζάρου, η πρόεδρος του ΣΕΗ Αννα Φόνσου, με λίγα λόγια, αποχαιρέτησε "την αγωνίστρια, τη σπουδαία γυναίκα" - όπως είπε και συνέχισε "ο θίασος του ουρανού αποκτά φωτιά".

Παρούσα και η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα,η οποία, σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους, έθεσε το σοβαρό πρόβλημα συνταξιοδότησης των ηθοποιών - χορευτών. Θυμίζουμε ότι η Λίντα Αλμα πέθανε, περιμένοντας χρόνια την τιμητική σύνταξη, που το ΥΠΠΟ είχε υποσχεθεί και ποτέ δεν της έδωσε. "Το επάγγελμα του ηθοποιού, ή του χορευτή" - επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα - "δεν μπορεί να μην αμείβεται στη δύσκολη ώρα της τρίτης ηλικίας. Η Λίντα Αλμα πέθανε με αξιοπρέπεια, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι, που χρειάζονται αυτή τη σύνταξη για να ζήσουν. Ελπίζω να είναι η τελευταία, που πεθαίνει περιμένοντας να πάρει τιμητική σύνταξη".

Αρκετά ήταν τα στεφάνια, που "λεύκαναν" τη μαύρη στιγμή της αναχώρησής της, μεταξύ των οποίων και της ΚΕ του ΚΚΕ, του αγαπημένου φίλου και επί τριάντα χρόνια παρτενέρ της, Γιάννη Φλερύ, της οικογένειας Γ. Ρίτσου, του ΥΠΠΟ, του Θ. Πάγκαλου, του Κ. Καραμανλή, της Ενωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών, του"Διόνυσου", του ΣΕΗ, της Ρένας Βλαχοπούλου, της Μαρινέλας, της Μαίρης Λίντα κ.ά.

Εκτός από τους συγγενείς της, την αδελφή της και τα ανίψια της, την Λίντα Αλμα συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία, επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας,ο Νίκος Καραντηνός,ο Γιάννης Φλερύ,ο ανιψιός του Μάνου Κατράκη, Στάθης Λιβαθινός και οι: Γιώργος Φούντας, Κώστας Χατζηχρήστος, Τζένη Βάνου, Χρήστος Καλαβρούζος, Γιώργος Κατσαρός, Αννα Μακράκη, Λυκούργος Καλλέργης, Γιάννης Δαλιανίδης, Φοίβος Ταξιάρχης, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Γιώργος Κυρίτσης, Ερρικα Μπρόγιερ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ