Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φιλοσοφία και Καλές Τέχνες

Μεγάλο διεθνές συνέδριο (το 11ο) για τη φιλοσοφία και τις καλές τέχνες οργανώνουν (20-27/8), στη Μήθυμνα της Λέσβου, η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού,με συνδιοργανωτές τη Νομαρχία Λέσβου και το Δήμο Μηθύμνης, σε συνεργασία με τα Τμήματα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλων φιλοσοφικών ενώσεων και επιστημονικών εταιριών, υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπό την αιγίδα των υπουργείων Αιγαίου, Πολιτισμού και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέμα του συνεδρίου θα είναι "Ελληνική Φιλοσοφία και Καλές Τέχνες".

Το συνέδριο, που θα ξεκινήσει στις 20/8 (8.30μμ) στο Συνεδριακό Κέντρο Μηθύμνης, αποσκοπεί στο: Να εξετάσει την αισθητική έκφραση σε διάφορες όψεις του ελληνικού πολιτισμού (ποίηση, δράμα, ρητορική, μουσική, χορό, γλυπτική, ζωγραφική, αρχιτεκτονική). Να προσδιορίσει τους τρόπους με τους οποίους τα καλλιτεχνικά φαινόμενα εξετάζονται στα ελληνικά φιλοσοφικά έργα. Να ερευνήσει τις συσχετίσεις μεταξύ του μεταφυσικού (αληθούς), ηθικού (αγαθού) και ωραίου (καλού) στην ελληνική φιλοσοφία. Να προσδιορίσει τη σχέση της ελληνικής διανόησης προς τη σύγχρονη τέχνη. Το συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν 300 περίπου Ελληνες και ξένοι επιστήμονες, είναι ανοιχτό σ' όλους τους ειδικούς ερευνητές, αλλά και στο κοινό (όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες θα δοθεί ειδική βεβαίωση).

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστεί έκθεση Φιλοσοφικού Βιβλίου, ενώ στο κάστρο της Μήθυμνας θα παρουσιαστεί και η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή από το Θεατρικό Τμήμα του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ