Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συλλογή από απολιθωμένο... σώμα

Τα ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ συνεχίζονται και σήμερα. Ετσι στις 09.30 θα δούμε το "Παλαιοντολογία - απολιθώματα" και το "Απολιθωμένο δάσος της Λέσβου". Γενικώς τα απολιθωμένα δάση θεωρούνται διεθνώς γεωλογικά μνημεία φύσης και εντάσσονται στα φυσικά αγαθά. Το απολιθωμένο δάσος Σιγρίου Λέσβου δημιουργήθηκε εξαιτίας ευνοϊκών συνθηκών απολίθωσης της δασώδους βλάστησης που υπήρχε στο ΒΔ τμήμα του νησιού πριν από 20-30 εκατομμύρια χρόνια. Το απολιθωμένο δάσος της νήσου Λέσβου θεωρείται από Ελληνες και ξένους ειδικούς μοναδικό και ανεπανάληπτο μουσείο και συγκεντρώνει σπάνια ευρήματα.

Αμέσως μετά, στις 10.00, θα προβληθούν οι "Αρχαιολογικές ξεναγήσεις" που θα ξεναγήσουν στη "Συλλογή Σταθάτου του Εθνικού Μουσείου Αθηνών".Η Ελένη Σταθάτου δημιούργησε με επιμονή, πάθος, αλλά και οικονομικές θυσίες μια σπάνια συλλογή από χρυσά κοσμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, καθώς και τα μοναδικά καλλιτεχνήματα βυζαντινών περιόδων. Τον ανεκτίμητο αυτό θησαυρό δώρισε στο κράτος το 1917, ο οποίος στεγάζεται σε μια ειδική αίθουσα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Σκηνοθεσία Γιώργος Δάμπασης.

Και στις 22.00, πάλι από τη ΝΕΤ, θα δούμε την 6η εκπομπή από τη σειρά "Το ανθρώπινο σώμα" με τίτλο: "Καθώς περνούν τα χρόνια".Ο κορυφαίος Βρετανός καθηγητής Ρόμπερτ Ουίνστον χαρτογραφεί και εξηγεί με εύληπτο τρόπο όλες τις βιολογικές μεταβολές και τη φυσική φθορά που επέρχεται στον οργανισμό με τα γεράματα. Είτε πρόκειται για μεταβολές στον εγκέφαλο, είτε για φθορές στις αρθρώσεις ή στις λειτουργίες των αισθήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ