Πέμπτη 5 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αληθινοί έρωτες και ψεύτικοι θάνατοι

Ο Ερικ Ρομέρ, ο Γάλλος σκηνοθέτης που "κεντάει" με καθημερινές στιγμές τις ταινίες του, κάνοντας σταυροβελονιά τις σχέσεις και τα αισθήματα των νέων, και όχι μόνο, μας προσφέρει απόψε στις 00.15 από την ΕΤ-1 την ταινία του "Καλοκαιρινές ιστορίες",με πρωταγωνιστές τους Μελβίλ Πουπό και Αμάντα Λανγκλέ. Το κυρίαρχο στοιχείο στην όλη ιστορία είναι η φύση, είναι ο ήλιος, η γη, η θάλασσα, η νωχέλεια των διακοπών, τα νιάτα που παρ' όλα αυτά βιάζονται. Ο Γκασπάρ πηγαίνει για διακοπές στο Ντινάρ όπου περιμένει μια φίλη, τη Λένα. Εκεί γνωρίζεται με δυο νέες δροσερές και γοητευτικές κοπέλες. Κάποτε φτάνει η Λένα και τα πράγματα περιπλέκονται γιατί ξαφνικά πρέπει να διαλέξει μιαν από τις τρεις. Το ερωτικό γαϊτανάκι του Ρομέρ παίζει απρόβλεπτα παιχνίδια. Πρόκειται για μια πραγματικά καλοκαιρινή ιστορία. Ο,τι πρέπει για το μήνα που διανύουμε.

Από το STAR στις 21.15 "Τζέιμς Μποντ: Ζεις μονάχα δυο φορές" του Λούις Γκίλμπερτ. Ο Σον Κόνερι σημείωσε μεγάλη επιτυχία σ' αυτήν την ταινία, στην οποία σκηνοθετεί το θάνατό του για να παραπλανήσει τον εχθρό του. Ο εγκληματίας Μπλόφελντ σχεδιάζει να αρχίσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο προκαλώντας μια σύγκρουση ανάμεσα στις δυο υπερδυνάμεις. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Τζον Μπάρι και το ομότιτλο τραγούδι, που έγινε επιτυχία, ερμηνεύει η Νάνσι Σινάτρα.

Από το MEGA στις 23.30 "Το γλυκό ποτό του έρωτα" του Τιμ Μποντ.

Πρόκειται για μια μέτρια αισθηματική αμερικανική ταινία, που αφηγείται τον όψιμο έρωτα ενός δικηγόρου, που αδιαφορεί εντελώς για την πιστή και αφοσιωμένη βοηθό του ως τη στιγμή που έρχεται ο αδελφός του. Με την Τζ. Κόλινς και τον Τζόναθαν Κέικ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ