Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Χιροσίμα δεν ξεχνούν

Πάνω από 50.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χτες στο πάρκο της Ειρήνης στη Χιροσίμα, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τραγικής έκρηξης και να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στη χρήση πυρηνικών όπλων, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 54 χρόνια από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας.

Κρατώντας χάρτινα ομοιώματα πελαργών, σύμβολο της ειρήνης, άνθρωποι ντυμένοι πένθιμα συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο της Ειρήνης, κοντά στο χώρο όπου έγινε η έκρηξη στις 6 Αυγούστου του 1945, για να καταθέσουν στεφάνια και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των 200 και πλέον χιλιάδων συνολικά νεκρών που άφησε πίσω του το τεράστιο "ατομικό μανιτάρι".

Ο δήμαρχος της πόλης, Ταντατόσχι Ακίμπα,στο λόγο του απηύθυνε έκκληση προς την ιαπωνική κυβέρνηση και τους άλλους ισχυρούς του πλανήτη να προχωρήσουν στην κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έκρηξη της βόμβας σκοτώθηκαν περίπου 140.000 άνθρωποι σε συνολικό πληθυσμό 350.000 κατοίκων, ενώ χιλιάδες άλλοι υπέκυψαν χρόνια αργότερα.

Αλλά ο απολογισμός αυτός δε θεωρείται ολοκληρωμένος, καθώς μόνο στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου στον μακρύ κατάλογο των νεκρών προστέθηκαν άλλα 5.071 ονόματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ