Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πάνε κι έρχονται οι "ειρηνευτές"

Περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη και προωθήθηκαν οδικώς προς το Κόσσοβο, από το Φλεβάρη μέχρι και χτες. Συνολικά, μεταφέρθηκαν προς τη Γιουγκοσλαβία 11.000 στρατιωτικά οχήματα, 220 άρματα μάχης, 82 πυροβόλα, 1.800 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 3.300 ρυμουλκούμενα οχήματα και 4.000 κοντέινερ με πολεμικό υλικό.

Στο μεταξύ, εντάθηκε τις τελευταίες μέρες η έλευση ΝΑΤΟικών πλοίων και αεροσκαφών στο Λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και, όπως όλα δείχνουν, με αμείωτη ένταση θα συνεχιστεί η κίνηση μέχρι και τις 10 του μήνα.

Την Πέμπτη έφτασαν στη Θεσσαλονίκη 200 Πορτογάλοι στρατιώτες και 50 Ιταλοί. Την ίδια μέρα, έφτασε ακτοπλοϊκώς και ο μηχανολογικός εξοπλισμός τους. Χτες Παρασκευή κατέπλευσαν άλλα δύο πλοία, ένα ιταλικό και ένα φινλανδικό, που μετέφεραν συνολικά 150 οχήματα και 50 κοντέινερ.

Το βράδυ έφτασαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης 300 Γερμανοί στρατιώτες. Οι χτεσινές αφίξεις προωθήθηκαν νωρίς τα ξημερώματα με τρεις φάλαγγες για τα Σκόπια και στη συνέχεια για το Κόσσοβο.

Σήμερα αναμένονται αεροπορικώς 336 Δανοί και ακόμη 40 Γερμανοί. Ενώ στο Λιμάνι θα καταπλεύσει ένα δανέζικο πλοίο με οχήματα, άρματα και κοντέινερ. Αύριο Κυριακή αναμένονται ένα αμερικανικό πλοίο με μικρό φορτίο, κυρίως οχήματα μηχανικού και ένα γαλλικό. Ενώ τη Δευτέρα θα περάσουν Καναδοί και Βέλγοι.

Βουτιά στα βαθιά

Στο μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε η απόφαση ορισμένων στρατιωτών να βουτήξουν για μπάνιο στα μολυσμένα νερά του Θερμαϊκού. Ο λόγος, για ορισμένους από τους 425 στρατιώτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που, στη διάρκεια της παραμονής τους στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και μέχρι να αναχωρήσουν για το Κόσσοβο, αναζήτησαν λίγη δροσιά στη θάλασσα. Οπως φαίνεται, κανείς δεν τους είπε πως στο Θερμαϊκό και ιδιαίτερα μπροστά στο Λιμάνι, οι κάτοικοι της περιοχής έπαψαν να κάνουν μπάνιο εδώ και χρόνια. Τους είπαν, άραγε, τι θα συναντήσουν εκεί που πάνε και για ποιο λόγο τους στέλνουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ