Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Με στόχο τη Σεβίλλη

Θέλοντας να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή να διαπιστώσουν την κατάστασή τους πριν από τη μεγάλη συνάντηση, ρίχνονται σήμερα στη "μάχη" αθλητές και αθλήτριες

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη γιορτή του στίβου, δηλαδή το Παγκόσμιο, έχει ξεκινήσει. Οι Ελληνες αθλητές λοιπόν αντιμετωπίζουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που αρχίζει σήμερα υπό τρεις οπτικές. Κάποιοι έχουν στόχο να "σφραγίσουν" το εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στη Σεβίλλη. Οσοι το 'χουν ήδη καταφέρει βλέπουν τη διοργάνωση ως μια από τις τελευταίες ευκαιρίες να διαπιστώσουν την κατάστασή τους και ορισμένοι ως γενική πρόβα. Οπως και να 'χει, αθλητές και αθλήτριες υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, να προσφέρουν θέαμα και υψηλές επιδόσεις.

Από τις πλέον σημαντικές αναμετρήσεις είναι οι κούρσες των 100 μ. και 200 μ. ανδρών. Τα όρια για το Παγκόσμιο έχουν πετύχει περισσότεροι των τριών αθλητών που κάθε χώρα έχει δικαίωμα να δηλώσει. Στα 100 μ. η ομοσπονδία αποφάσισε ήδη πως ένας από τους εκπροσώπους μας θα 'ναι ο Χοϊδης και στα 200 μ. ο Αλεξόπουλος. Την τριάδα λοιπόν θα συμπληρώσουν οι δύο πρώτοι κάθε μιας από τις σημερινές κούρσες.

Στον ακοντισμό το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην προσπάθεια του Κ. Γκατσιούδη να "πιάσει" τα 90μ. Να θυμίσουμε πως ο Ελληνας πρωταθλητής έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο. Απόντες από τη διοργάνωση θα είναι αρκετοί αθλητές που ήδη έχουν προκριθεί για τη Σεβίλλη, όπως η Θάνου που προπονείται στις ΗΠΑ, ο νεαρός "χρυσός" των 100μ. του Ευρωπαϊκού (κάτω των 23 χρόνων), Χοϊδης, οι άλτες Παπακώστας και Μπακογιάννη αλλά και οι τραυματίες Κοκκότης (ύψος) και Ντοφέν (τριπλούν).

  • Το χάλκινο μετάλλιο, πρώτο για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου εφήβων - νεανίδων που διεξάγεται στη Ρίγα της Λετονίας, κατέκτησε χτες στον τελικό των 400μ. ο Γιώργος Ντούπης με χρόνο 47.03. Ο Ελληνας αθλητής, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, κατάφερε να τερματίσει τρίτος σε μια πολύ γρήγορη κούρσα, πίσω από τον Γερμανό Κάρλεμ (1ος με 46.27) και τον Πολωνό Φιλίποφ (2ος με 46.42). Ελπίδες για ακόμα ένα μετάλλιο στέλνει η Λία Δερβέζη, η οποία πέρασε στο σημερινό τελικό της σφύρας με βολή στα 55.85.

Επίσης και η Κατερίνα Βολπάνου πέρασε στον σημερινό τελικό του επι κοντώ, με επίδοση στα 3.80μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ