Κυριακή 8 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Πάνω στη σαμιώτικη πέτρα...

Γνωρίσαμε την Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή σαν πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Σάμου, ενός συλλόγου με σημαντική και γόνιμη δραστηριότητα, που είναι ένας από τους πιο "ζωντανούς" συλλόγους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Ομως η Αγγελική, ευαισθητοποιημένη στα κοινωνικά προβλήματα, με ενεργητική συμμετοχή σε πολλούς συλλόγους και φορείς του πανέμορφου νησιού, δεν ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση όπου έχει πολύχρονη θητεία σαν μαθηματικός. Εχει και καλλιτεχνικές ευαισθησίες, που εκφράζονται με την ποίηση, το θέατρο και κυρίως τη ζωγραφική. Η πέτρα και το ξύλο της Σάμου την εμπνέει από το 1976. Στις εκθέσεις της μοιράζεται με φιλότεχνους απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα όσα σε κάθε επαφή της με τα βουνά και τη θάλασσα της Σάμου ανακαλύπτει. "Πολλοί είναι αυτοί που ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν, γιατί είχαν την ευκαιρία με οδηγό το ελάχιστο άγγιγμά μου στο έργο της φύσης, να ανακαλύψουν και να απολαύσουν ομορφιές απόλυτα δικές τους, ανεξάρτητα από τις δικές μου προσδοκίες", λέει η ίδια.

Φέτος το καλοκαίρι οι Σαμιώτες-τισσες, αλλά και οι επισκέπτες της καταπράσινης ιδιαίτερης πατρίδας της θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν πάλι έργα της στο ξενοδοχείο "Δόρυσσα" του Πυθαγορείου (αίθουσα "Θεανώ") από 7-17 Αυγούστου. Τίτλος της έκθεσης "Ψηλαφίζοντας τα σημάδια του χρόνου στην πέτρα και το ξύλο της Σάμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ