Τρίτη 10 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρόσκληση

ΕΝΤΑΞΕΙ,το ακούσαμε. Θα έρθει ο Κλίντον. Πειστήκαμε και το εμπεδώσαμε. Τι περιμένουν τώρα, να βγούμε στα μπαλκόνια με ιαχές χαράς και ζητωκραυγές; Πέραν του ότι είναι Αύγουστος και ο κόσμος παραθερίζει, πέραν του ότι έχει έναν καύσωνα που δε σηκώνει αστεία... ουδείς χάρηκε, εκτός από τους κυβερνώντες.

***

Ας κάνανε έναν κόπο να ρωτήσουνε το λαό αυτής της χώρας αν συμφωνεί πριν τον καλέσουνε (που μάλλον μόνος του καλέστηκε αυτός κατά πώς φαίνεται) και τότε θα είχαν μια πιο... αντικειμενική γνώμη επί του θέματος και θα λέγανε λιγότερα.

***

Διότι, ναι μεν χώρα του Ξένιου Δία η Ελλάδα, ναι μεν ξακουστή η ελληνική φιλοξενία, στην περίπτωση όμως αυτή τα πράγματα αλλάζουν διότι όλα τα παραπάνω αφορούν αυτούς που έρχονται καλοπροαίρετα. Κι ο Κλίντον δε συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.

***

ΦΕΤΟΣ,πάντως, το καλοκαίρι είναι σαφές ότι φέρεται στους Αθηναίους και γενικότερα στους κατοίκους των μεγαλουπόλεων με το σύστημα του βούρδουλα και του καρότου. Γενικά δροσερό πέρασε μέχρι τώρα... πλην όμως, εκεί που δεν το περίμενε κανένας άρχισαν οι βροχές και πλημμύρισε το σύμπαν. Τώρα ο καύσωνας...

***

Στην πρώτη των περιπτώσεων, γεμίσανε νερά τα υπόγεια, γενικά τα κτίρια των... γνωστών δήμων που πλήττονται πάντα από τις βροχές. Στη δεύτερη το ΕΚΑΒ τρέχει και δεν προλαβαίνει τις θερμοπληξίες και τα περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

***

Θα πείτε, βέβαια, καιρός είναι αυτός, μεσογειακό κλίμα έχουμε, λογικό είναι να έχει σκαμπανεβάσματα. Αν ήμασταν όμως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, με άλλον κρατικό μηχανισμό και άλλη κυβέρνηση, ίσως να μπορούσαμε να το δούμε από αυτό το πρίσμα.

***

Στην Ελλάδα της κυβέρνησης Σημίτη, όμως, αδύνατο. Διότι και η παραμικρή παρέκκλιση από τα συνηθισμένα, που απαιτεί μια σχετική κινητοποίηση από τους κρατικούς φορείς, αποδεικνύεται... Γολγοθάς. Ας ευχηθούμε να μας λυπηθούν οι κλιματολογικές συνθήκες γιατί... κανείς άλλος δεν πρόκειται να το κάνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ