Τρίτη 10 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΕΛΔΑ
Επιμένουν απεργιακά

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα, για συμβάσεις, υπερωρίες, ασφάλεια

Σε μια ακόμη 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι 500 περίπου έκτακτοι μεταλλεργάτες που απασχολούνται σε έργα που έχουν αναλάβει εργολαβικές επιχειρήσεις στα ΕΛΔΑ,μετά την άρνηση των επιχειρήσεων να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους. Οι μεταλλεργάτες απαιτούν να σταματήσει η εφαρμογή του ωρομίσθιου και να τους καταβληθεί βασικό μεροκάματο, καθώς και υπερωριακή αποζημίωση, προσαυξημένη κατά 100%.Ενα ακόμη βασικό αίτημά τους είναι και η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Η σημερινή απεργία αποτελεί συνέχεια κινητοποιήσεων της προηγούμενης βδομάδας. Οι μεταλλεργάτες πραγματοποίησαν χτες στις 12 το μεσημέρι και νέα γενική συνέλευση στο χώρο του σωληνουργείου στα ΕΛΔΑ, για να εκτιμήσουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Στη συνέλευση ενημερώθηκαν από τα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά για την αδιάλλακτη στάση που κρατούν οι εργολάβοι. Καταγγέλθηκε επίσης ότι, ενώ οι εργολάβοι στις διαπραγματεύσεις παρουσιάζονται ήπιοι, έχουν ξεκινήσει έναν "αγώνα" τρομοκράτησης των μεταλλεργατών και απειλούν ακόμα και με απολύσεις. Στη χτεσινή συνέλευση εκλέχθηκε και επιτροπή των μεταλλεργατών,που θα έχει την ευθύνη για το εργοτάξιο στα ΕΛΔΑ, όπως προβλέπεται και από το καταστατικό του Συνδικάτου Μετάλλου. Τέλος, για ακόμα μια φορά, τονίστηκε από όλους ότι δε θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις,αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ