Τρίτη 10 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΔΥ
Οι εργαζόμενοι νίκησαν!

Η εργοδοσία έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα του σωματείου, μετά από 22 μέρες αγώνα

Υστερα από 22 μέρες επίσχεσης εργασίας, την κατάληψη της πύλης του εργοστασίου, τις συλλήψεις μελών της προσωρινής διοίκησης του σωματείου εργαζομένων, τις μηνύσεις της εταιρίας και την προκλητική, τρομοκρατική αστυνομική παρέμβαση, ο αγώνας των εργαζομένων της Γενικής Εταιρίας Δομικών Υλικών (ΓΕΔΥ), στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, έληξε νικηφόρος,αφού η εργοδοσία αναγκάστηκε να κάνει δεκτά όλα τα αιτήματα του σωματείου τους! Συγκεκριμένα, με το συμφωνητικό που υπογράφηκε χτες στην Επιθεώρηση Εργασίας,η εταιρία δέχεται να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα δύο μηνών,αναγνωρίζοντας ως χρόνο δεδουλευμένης εργασίας και τις μέρες επίσχεσης εργασίας. Επίσης η εργοδοσία συμφώνησε να θεωρηθεί η απόλυση του συνδικαλιστή Χρήστου Καρκαμάνη ως μη γενόμενη και δεσμεύτηκε να αποσύρει και τις ψευδείς μηνύσεις που κατέθεσε εναντίον του σωματείου.

Τη συμφωνία υπέγραψαν οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων, της εταιρείας και εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ο γενικός γραμματέας του, Θ. Κυριακίδης.

Ο συνδικαλιστής δήλωσε στο "Ρ" ότι "η νίκη των εργαζομένων της ΓΕΔΥ, οι οποίοι επέβαλαν την αναγνώριση του σωματείου τους και την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους, είναι νίκη όλων των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος και δίνει πολλαπλά μηνύματα". Πρόσθεσε, επίσης, ότι "αυτή η νίκη έρχεται μετά την αξιοθαύμαστη αποφασιστικότητα, που επέδειξαν για 22 μέρες οι εργαζόμενοι. Και έχει ιδιαίτερη σημασία η επιτυχημένη αυτή κατάληξη, δεδομένου ότι ο αγώνας γινόταν από ένα σωματείο, που βρίσκεται υπό ίδρυση και σε μια εποχή - κατακαλόκαιρο - που θεωρείται αντικειμενικά μια δύσκολη περίοδος για συνδικαλιστικές διεκδικήσεις. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους αντιμετώπισαν την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τις συνεχείς παρεμβάσεις της αστυνομίας, μηνύσεις και διώξεις. Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι οι αγώνες φέρνουν τη νίκη, μια νίκη που χωρίς την ταξική αλληλεγγύη δεν μπορεί να επιτευχθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ