Τρίτη 10 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Αγωνιστική αντεπίθεση

Κινητοποιήσεις των οικοδόμων ενάντια στην αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική

Με απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ετοιμάζονται οι οικοδόμοι να απαντήσουν στα σχέδια της κυβέρνησης για ολοκληρωτική διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Ηδη έχουν προκηρυχτεί δύο απεργίες, στις 22 Σεπτέμβρη και στις 20 Οκτώβρη,όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας,ενώ άλλες ετοιμάζονται για Νοέμβρη και Δεκέμβρη!

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει στην πύρινη τανάλια της αντεργατικής της πολιτικής ό,τι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση, να μας οδηγήσει από το μαδέρι στον τάφο, στην εργασία χωρίς δικαίωμα, στη ζωή χωρίς δικαίωμα". Σημειώνεται επίσης ότι "δεν είναι κεραυνός εν αιθρία" οι πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι "τη σύνταξη στα 58 την κατακτήσαμε με 33 συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και 103 αν χρειαστεί - για να διατηρήσουμε την κατάκτησή μας, κατάκτηση ζωής - θα τις πραγματοποιήσουμε". Τονίζει ακόμη ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που αδίστακτα, προκλητικά και με απίθανη δόση κυνισμού, προπαγανδίζουν ότι κάποιοι πρέπει να "πληρώσουν το μάρμαρο" για τη σωτηρία της Κοινωνικής Ασφάλισης και αυτοί βέβαια θα είναι οι εργαζόμενοι" και όχι οι καθοδηγητές και συνεργοί της κυβέρνησης "που χρόνια τώρα κλέβουν το ΙΚΑ και σήμερα θεωρούν ότι ήρθε η ώρα διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης και η μετατροπή της σε μια νέα, κερδοφόρα γι' αυτούς επιχείρηση".

Τέλος, τονίζεται: "Αφήνουμε την κυβέρνηση να φανταστεί τι μορφές αγώνα απαιτούνται από τη μεριά μας, για να στραπατσάρουμε τα βρώμικα σχέδιά της, θα της χρειαστεί, για να ετοιμάσει τους βρώμικους κατασταλτικούς μηχανισμούς που της παρέχει το σάπιο κοινωνικό σύστημα που υπηρετεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ