Τρίτη 10 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικός Περίπλους

"Την Αυλή των Θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίουσήμερα (9μμ) στην Ανάληψη Αιτωλοακαρνανίας. Αύριο (9.30μμ) το έργο ανεβαίνει στο Γυμνάσιο Εμπεσσού Αιτωλοακαρνανίας, την Πέμπτη 12/8 στο Δημοτικό Γήπεδο Ανω Χώρας Ναυπακτίας και στις 13/8 στο Γυμνάσιο Μύτικα (9μμ). Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μιχαηλίδη.Παίζουν: Χρήστος Βαλαβανίδης, Ντόρα Σιμοπούλου κ.ά.

  • "Στο Χάνι" είναι ο τίτλος της παράστασης που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.Μοναδικός ρόλος αυτός του κυρ - Γληγόρη που υποδύεται ο Γιώργος Τζέρπος.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Ιουλίας Σταυρίδου.Η μουσική του Βαγγέλη Αγγελή.Η παράσταση ανεβαίνει αύριο στο Σκαμνέλι, την Πέμπτη στο Ζάλογγο και την Παρασκευή στη Γρανίτσα.
  • Στη Ρόδο παρουσιάζεται στις 13/8 η "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μαργαρίτη,τα σκηνικά - κοστούμια της Αγνής Ντούτση,η μουσική του συγκροτήματος "Αβατον".Παίζουν: Πέμη Ζούνη, Αγγελος Αντωνόπουλος, Χρυσάνθη Ζούμη, Χάρης Σώζος κ.ά.
  • Από την Επισκοπή Ρεθύμνου αρχίζουν σήμερα οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με το έργο του Γιώργου Σουρή "Αλλ' αντ' άλλων. Θέαμα Ασυνήθιστον, Μουσικόν και Αστείον".Στις 13/8 το έργο παρουσιάζεται στοΜοναστηράκι Ρεθύμνου. Η σκηνοθεσία είναι του Κωστή Καπελώνη,τα σκηνικά - κοστούμια του Νίκου Αλεξίου,η μουσική του Χρήστου Λεοντή και οι χορογραφίες της Ηβης Χαϊδεμενάκη.Παίζουν: Βαγγέλης Λιοδάκης, Εφη Μεταγγιτσινού, Λευτέρης Μποτωνάκης κ.ά.
  • Στο Κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο και στο Θέατρο Τάφρου των Χανίων ανεβαίνει σήμερα και αύριο αντίστοιχα η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος Κουν "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" του Ευριπίδη. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Λεωνίδα Ζενάκου,σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη,σκηνικά - κοστούμια Κυριάκου Κατζουράκη,μουσική Χρήστου Λεοντή,χορογραφίες Σουζάνας Αβιγαδόρ.

Παίζουν: Γιάννης Βόγλης, Γιάννης Δεγαϊτης, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Παντελής Παπαδόπουλος, Μαρία Σκούντζου, Κάτια Γέρου κ.ά.

  • Τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης,αύριο στο Βόλο και την Παρασκευή 13/8 στη Μενδενίτσα. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κ. Μύρη,σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα,σκηνικά - κοστούμια Αλέκου Φασιανού,μουσική Δημήτρη Μαραγκόπουλου και χορογραφίες Ισίδωρου Σιδέρη.Παίζουν: Ισίδωρος Σιδέρης, Πάνος Σκουρολιάκος, Ηλίας Χριστόπουλος, Θόδωρος Γκόγκος κ.ά.
  • Το Θέατρο Πάτρας σε συνεργασία με το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας παρουσιάζουν τον "Κοριολανό" του Σαίξπηρ, αύριο στο Κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης" και την Πέμπτη στο Θέατρο "Ερωφίλη". Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Στούρουα,μετάφραση Γιώργου Κιμούλη και Μάνου Τζιμπραγού,σκηνικά - κοστούμια Μίρον Σβέντιζε και μουσική Γκίγια Καντσέλι.Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Στέφανος Κυριακίδης, Δημήτρης Βάγιας, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Κώστας Γαλανάκης κ.ά.
  • Στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Σαπών (9.30μμ) παρουσιάζει αύριο το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής το έργο του Φρέντυ Γερμανού "Τερέζα".Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Μάριου,τα σκηνικά - κοστούμια του Τάσου Ζωγράφου και η μουσική του Κώστα Χαριτάτου.Παίζουν: Νάντια Μουρούζη, Νίκος Κούρος, Αίας Μανθόπουλος κ.ά.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Σπαθάρη "Σκιών Καμώματα",σήμερα στη Λέρο και αύριο στους Λειψούς. Η σκηνοθεσία είναι του Ευγένιου Σπαθάρη,τα σκηνικά - κοστούμια του Μιχάλη Σδούγκου,οι χορογραφίες της Φωτεινής Τερανόβα.Παίζουν: Τάκης Βαμβαδίκης, Κώστας Κατσουλάκης, Σουζάνα Καρδούλια, Φωτεινή Τερανόβα, Κατερίνα Λοπού κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ