Τρίτη 10 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Επιστροφή Πρέλεβιτς στον ΠΑΟΚ

Ο "Μπάνε" υπέγραψε για έναν χρόνο. Στην Αθήνα ο Μόρις (Ολυμπιακός), στην Ιταλία η ΑΕΚ, που έχασε δύο βασικούς μεταγραφικούς στόχους

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς επέστρεψε τελικά στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ βάζοντας τέλος σε διάφορες πληροφορίες που μίλαγαν για "ναυάγιο" της μεταγραφής του. Ο "τίγρης" υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με το "δικέφαλο του βορρά" και θα εισπράξει περίπου 110 εκατομμύρια δραχμές. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως γνωρίζει ότι ο ρόλος του θα είναι διαφορετικός από αυτόν που είχε παλαιότερα στην ομάδα. "Η μεταγραφή είχε αρχίσει να γίνεται σίριαλ και αυτό δε μ' άρεσε. Τέλος καλό όλα καλά", κατέληξε. Σήμερα αναχωρεί, μαζί με τον Εντουαρντς, για την Ορτζια της Ιταλίας. Εκεί θα ενσωματωθούν με την αποστολή των "ασπρόμαυρων" ενώ το ίδιο θα κάνει την Τετάρτη και ο Αλεξάντερ.

Χαρούμενος που είναι σε μια πολύ καλή ομάδα της Ευρώπης, όπως ο Ολυμπιακός, δήλωσε ο Κρις Μόρις που έφτασε χτες στην Αθήνα. Ο παίκτης πρόσθεσε πως ήθελε να φύγει από το ΝΒΑ διότι το αμερικάνικο πρωτάθλημα περνάει μια μεταβατική περίοδο. Αφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει και του χρόνου την καριέρα του σε ευρωπαϊκή ομάδα. Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα μεταβεί στο Τσιόκο της Ιταλίας όπου θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή του Ολυμπιακού.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος φάνηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ντούσαν Ιβκοβιτς, καθώς είδε δύο "σίγουρους" μεταγραφικούς στόχους να προτιμάνε το ΝΒΑ. Ο Τάιρον Νέσμπι παρά τα 6,1 εκατ. δολάρια που του προσέφεραν υπέγραψε στους Σαν Αντόνιο Σπερς που πλειοδότησαν κατά ένα εκατομμύριο δολάρια. Αντίθετα ο Σκοτ Μπαρέλ προτίμησε τους Νετς παρότι του έδωσαν λιγότερα χρήματα (1,2 εκατ. δολάρια ενώ η ΑΕΚ του είχε προσφέρει 1,8). Οι "κιτρινόμαυροι" βρίσκονται ήδη στο Τσιόκο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Απαντες μίλησαν για κουράγιο, υπομονή και δουλιά, ώστε η Ενωση να παρουσιαστεί έτοιμη όταν πρέπει.

  • Πέρασε το πρώτο τεστ η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ελπίδων αφού εξασφάλισε την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωμπάσκετ, που θα διεξαχθεί στην Οχρίδα των Σκοπίων το καλοκαίρι του 2000. Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο παιχνίδι του ομίλου οι ελπίδες μας νίκησαν τους Λετονούς με 78 - 67. Εκτός από την ελληνική ομάδα, στα τελικά πέρασε και η Λιθουανία. Χωρίς αγώνες έχουν περάσει η Γιουγκοσλαβία, η Τουρκία, η Σλοβενία και η διοργανώτρια, τα Σκόπια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ