Τρίτη 10 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
"Εβρεξε" γκολ

Στο Βέλγιο όπου σε μια συνάντηση οι αντίπαλοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 6 - 6!

Σκορ από αγώνα πόλο σε ποδοσφαιρική συνάντηση. Για την πρεμιέρα του βελγικού πρωταθλήματος Βέστερλο - Γκενκ αναδείχτηκαν ισόπαλες 6 - 6! Μάλιστα εκτός από τα γκολ και τους βαθμούς μοιράστηκαν και τις αποβολές, αφού κάθε ομάδα "έχασε" δύο παίχτες της. Πάντως, εν γένει στην πρώτη αγωνιστική κύριο χαρακτηριστικό ήταν τα πολλά γκολ: Σταντάρ Λιέγης - Μαλίν 2 - 1, Σαρλερουά - Χάρελμπεκ 2 - 1, Λόμελ - Λόκερεν 1 - 0, Λιρς - Μπέερσοτ 3 - 1, Μπέβερεν - Αλοστ 0 - 2, Γκέελ - Γάνδη 1 - 5, Μπριζ - Σεν Τροντ 4 - 0, Αντερλεχτ - Μουσκρόν 3 - 2.

"Γκέλα" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα της "Πρέμιερ Λιγκ". Οι πρωταθλητές υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία με 1 - 1 από την Εβερτον στο Γκούντισον Παρκ. Οι "μπέμπηδες" προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό της συνάντησης με τέρμα του Ντουάιτ Γιόρκ, όμως τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη με αυτογκόλ του Ολλανδού Γιάπ Σταμ απώλεσαν τη νίκη. Αναγεννημένη η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε με 3 - 1 εκτός έδρας τη Ρεν για την 2η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, βλέποντας ταυτόχρονα τις περσινές πρωταγωνίστριες Μπορντό και Μαρσέιγ να χάνουν βαθμούς από τις Μονπελιέ (2 - 2) και Χάβρη (0 - 0) αντίστοιχα.

Στην 7η αγωνιστική του αυστριακού πρωταθλήματος η Τιρόλο νίκησε την Γκακ με 1 - 0 και κρατάει τη διαφορά ασφαλείας των πέντε βαθμών από τη Ραπίντ Βιέννης του Ανδρέα Λαγωνικάκη που κέρδισε με 2 - 0 τη Λουστενάου και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η Στουρμ Γκρατς, που είναι τρίτη με 14 πόντους, παραχώρησε 2 - 2 στην Αούστρια. Σέλτικ και Ρέιντζερς τα κατάφεραν και στην 2η αγωνιστική του σκοτσέζικου πρωταθλήματος. Επιβλήθηκαν των Σεν Τζόνστον (3 - 0) Χαρτς (εκτός 4 - 0), αντίστοιχα. Οι δύο σύλλογοι προπορεύονται στη βαθμολογία με 6 πόντους και ακολουθεί η Χιμπέρνιαν, που κέρδισε εκτός έδρας 4 - 3 την Νταντί, με 4 βαθμούς.

*Η Βαλένσια έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ στην Ισπανία, αφού στον πρώτο τελικό νίκησε, στην έδρα της, την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα με 1 - 0 (85' Κλαούντιο Λόπες). Ο επαναληπτικός τελικός θα γίνει στις 15 Αυγούστου στο Νου Καμπ της Βαρκελώνης.

* Η πρωταθλήτρια Φέγενορντ νίκησε μέσα στο "Αρίνα" τον Αγιαξ του Νίκου Μαχλά με 3 - 2, για το ολλανδικό Σούπερ Καπ. Τα τέρματα της Φέγενορντ πέτυχαν οι Τόμασον (13'), Καλού (15'), Πάουβε (86'), ενώ για τον "Αίαντα" σκόραραν οι Κνόπερ (45'), Γκρόνκιαερ (53').


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ