Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθηλώθηκαν 800 ελικόπτερα "Σινούκ"

Λόγω προβλήματος, στο κιβώτιο ταχυτήτων

Στο έδαφος καθηλώνονται όλα τα μεταγωγικά ελικόπτερα "Σινούκ", μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει 9 ελικόπτερα αυτού του τύπου, το οποία αναβαθμίστηκαν την περίοδο 1994 - '95. Το σχετικό σήμα για καθήλωση των ελληνικών ελικοπτέρων έφθασε στη βάση τους χτες στους 10.25 το πρωί.

Το θέμα ξεκίνησε από τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος ανακοίνωσε αργά προχτές το βράδυ ότι απέσυρε και τα 466 ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού τύπου CH - 47 "Chinook" της εταιρίας "Boeing Co", που διαθέτει, προκειμένου να υποβληθούν σε ελέγχους ασφαλείας, μετά τον εντοπισμό ρωγμής στο κιβώτιο ταχυτήτων ενός από αυτά, που ανήκει στο βρετανικό στρατό.

Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι η απόφαση ακινητοποίησης του συγκεκριμένου τύπου μεταγωγικού ελικοπτέρου ελήφθη το βράδυ της Παρασκευής και ότι ειδοποιήθηκαν οι στρατιωτικές αρχές και άλλων χωρών που έχουν αγοράσει πάνω από 300 δικινητήρια CH - 47, με τη σύσταση να πράξουν το ίδιο και να διενεργήσουν επίσης ελέγχους ασφαλείας με τη βοήθεια των τεχνικών της "Boeing".

Σύμφωνα με Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, η σχετική απόφαση ελήφθη διότι μία βλάβη στο σύστημα των ταχυτήτων θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες στη διάρκεια της πτήσης. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχουν σημειωθεί ατυχήματα, πρόσθεσαν.

Οπως δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, περίπου 800 στρατιωτικά ελικόπτερα αυτού του τύπου βρίσκονται εν λειτουργία στις ένοπλες δυνάμεις και άλλων χωρών, όπως της Ελλάδας, της Βρετανίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και της Σιγκαπούρης. "Οι ξένες χώρες που διαθέτουν "Chinook" έχουν ειδοποιηθεί. Εναπόκειται σ' αυτές να αποφασίσουν, εάν θα διενεργήσουν ελέγχους ή όχι", είπε ο εκπρόσωπος Νταν Ο' Ντόιλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ