Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
"Ναι" στη διάλυση του ασφαλιστικού

Οι "συνδικαλιστές" της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ υπερψήφισαν τη συμφωνία - λαιμητόμο για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων

Νέα πράξη στις κατάπτυστες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ αποτελεί η χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου οι"συνδικαλιστές" - εταίροι της κυβέρνησης είπαν "ναι" στη συμφωνία - πραξικόπημα με το υπουργείο Ανάπτυξης για τη διάλυση του ασφαλιστικού των εργαζομένων της ΔΕΗ. Με είκοσι ψήφους υπέρ και έντεκα κατά υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του "ΣΥΝ" το κείμενο ξεπουλήματος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΔΕΗ. Σταθερά και κατηγορηματικά ενάντια στο κείμενο αυτό που ισοδυναμεί με απόφαση πλήρους καταστρατήγησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων ψήφισαν οι πέντε εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Η επίθεση που αναμένεται να εξαπολυθεί βάσει της συμφωνίας ενάντια στους εργαζόμενους είναι τέτοια, που κατά την ψηφοφορία υπήρξαν τέσσερις διαρροές από τη ΔΑΚΕ και δύο από την ΠΑΣΚΕ, παρά την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης, που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ, στην πράξη ανοίγει το δρόμο για την προώθηση και ολοκλήρωση των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για την "απελευθέρωση" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το ξεπούλημα της ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των πολυεθνικών μονοπωλίων.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χτεσινοβραδινής ψηφοφορίας ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Π. Πάλμος κατήγγειλε την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ για "προδοσία των εργαζομένων και ξεπούλημα των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων", τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή δε λύνει το πρόβλημα του ασφαλιστικού των εργαζομένων της ΔΕΗ. Αντίθετα, υπογράμμισε, δίνει μια ακόμα ώθηση στα σχέδια της κυβέρνησης να "απελευθερώσει" την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους. Ο ίδιος επισήμανε ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία και η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι αντίθετοι μ' αυτή την απόφαση, ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τους εργαζόμενους γενικότερα, παρά τις όποιες προσπάθειες τρομοκρατίας που άσκησαν οι κομματικοί μηχανισμοί της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Σημειώνεται ότι όλο το διάστημα που μεσολάβησε από την υπογραφή του κειμένου της συμφωνίας υπήρξε πλήθος αντιδράσεων από οργανώσεις εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι μηχανισμοί, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, εκτόξευσαν πλήθος απειλών σε όσα στελέχη της παράταξής τους είχαν διαφορετική γνώμη. Ανακοινώσεις καταγγελίας των μεθοδεύσεων της πλειοψηφίας της ΓΕΝΟΠ, ανάμεσα σε άλλους έχουν δημοσιοποιήσει η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ "Η ΕΝΩΣΗ", το Σωματείο Εργαζομένων Ορυχείων - Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ