Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΚΟ
Στο μάτι αυστραλέζικης πολυεθνικής

Την πρόθεσή της να βάλει στο χέρι τη ΛΑΡΚΟ, αξιοποιώντας την κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος κρίσιμων βιομηχανικών μονάδων, εξέφρασε με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης η αυστραλέζικη πολυεθνική "Western Mines". Ειδικότερα, η συγκεκριμένη εταιρία στη σχετική επιστολή δηλώνει το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στην εταιρία είτε ως στρατηγικός επενδυτής είτε με την ανάληψη του μάνατζμεντ της επιχείρησης. Το ενδιαφέρον της εταιρίας για τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα νικελίου στην Ευρώπη δεν είναι ανεξάρτητο από την ανάκαμψη που σημειώνεται στην τιμή του νικελίου, η οποία έφτασε στα 3 δολάρια ανά λίμπρα, όταν το Δεκέμβρη του 1998 είχε κλείσει στα 1,95 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΛΑΡΚΟ είναι η τελευταία εταιρία που λειτουργεί υπό τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ) με εκκαθαριστή. Επιπλέον, από την 1η Ιούλη 1999 έπαψε να ισχύει το πρόγραμμα διαθεσιμότητας που είχε εφαρμοστεί στα πλαίσια της μείωσης του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης και οι εργαζόμενοι δουλεύουν κανονικά, ενώ η παραγωγή παραμένει μειωμένη κατά 6.000 τόνους το χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα και αναμένονται οι σχετικές εξελίξεις στο επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ