Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Ακόμα ένας "άθλος" για τη δημοτική αρχή...

Επίδειξη αυταρχισμού έκαναν προχτές οι Β. Τράπαλης και Π. Μεσίσκλης, αρνούμενοι τη συμμετοχή της επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας", Β. Νικολα'ϊδου, στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ρεσιτάλ υποκρισίας και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς έδωσαν, στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του σώματος, Β. Τράπαλης και Π. Μεσίσκλης,αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν αναλάβει "εργολαβικά" την υλοποίηση της πολιτικής δίωξης της επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας", Β. Νικολαϊδου,που άσκησε εναντίον της η κυβέρνηση για την υπόθεση "Ηράκλειτος".

Παραβιάζοντας κατάφωρα κάθε κανόνα δημοκρατίας και κάθε κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος, με την κάλυψη του δημάρχου, ανέτρεψε "ετσιθελικά" προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Σώματος, που δήλωνε ξεκάθαρα ότι δε θα δεχτεί να τεθεί σε "αργία" η Β. Νικολαϊδου και ζητούσε να αρθεί η σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας. Για τρίτη συνεχόμενη φορά, προχτές, δήμαρχος και πρόεδρος αρνήθηκαν να στείλουν ημερήσια διάταξη και πρόσκληση συμμετοχής στην επικεφαλής της ΔΕ και την θεώρησαν στη σχετική συνεδρίαση απούσα! Διολισθαίνοντας σε... παιδαριώδη "επιχειρήματα", "εξήγησαν" την αυθαιρεσία τους, λέγοντας πως όταν συμμετέχει στην ψηφοφορία σύμβουλος που έχει τεθεί σε "αργία", δεν επικυρώνονται ορισμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από την Περιφέρεια.

Στις επίμονες ερωτήσεις της Β. Νικολαϊδου, των δημοτικών συμβούλων της παράταξής της, αλλά και του επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Εποχή", Β. Κίτσου,γιατί δε θέτει εκ νέου σε ψηφοφορία το ζήτημα της αποδοχής ή μη από το Δημοτικό Συμβούλιο της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας, ο προσκείμενος στον ΣΥΝ πρόεδρος αρνήθηκε ουσιαστικά να απαντήσει. Ο δε δήμαρχος "σφύριζε αδιάφορα", για να του θυμίσει η Β. Νικολαϊδου πως στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε δεσμευτεί να βάλει σε ψηφοφορία το θέμα. Κάτι τέτοιο, όμως, δε συμφέρει το δήμαρχο κι έτσι συνεχίζει να παρανομεί, ακυρώνοντας ουσιαστικά απόφαση του σώματος. Συνεργώντας ταυτόχρονα στην πολιτική δίωξη - όπως τη χαρακτήρισε και σύσσωμος ο λαός της Κοκκινιάς, που γνώρισε την επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" ως δήμαρχο, αλλά και ως άνθρωπο χρόνια κοντά στα προβλήματά του - που ασκήθηκε στην Β. Νικολαϊδου, η οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι τέθηκε σε αργία, χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση.

Η "Δημοκρατική Ενότητα" κατήγγειλε την τακτική του δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, αρνούμενη να την επικυρώσει. Ακολούθως - και χωρίς την απαιτούμενη απαρτία - μέσα σε δέκα λεπτά (!) ψηφίστηκαν 13 θέματα, εκ των οποίων ορισμένα καθοριστικά για τους Νικαιώτες, δείχνοντας έτσι την αντίληψη της πλειοψηφίας για το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. "Δηλώνουμε ότι ο Β. Τράπαλης φέρει εξ ολοκλήρου την ευθύνη, τόσο για την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και για την αναζωπύρωση ενός προβλήματος που ταλανίζει πολύ καιρό την πόλη μας", τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ