Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Μόνη λύση η παραίτηση του δημάρχου

Εφτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο τωρινός δήμαρχος Κατερίνης, παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης εγγράφου κλπ. Οπως επισημαίνει με ανακοίνωση της η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Κατερίνης" (ΔΑΚΚ) με την παραπομπή αυτή επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον δήμαρχο να συμμετέχει στο σκάνδαλο κερδοσκοπίας σε βάρους του δήμου ύψους 100 εκατ. δραχμών. Η ευθύνη του δημάρχου - τότε αντιδημάρχου - είναι μεγάλη, σημειώνει η Κίνηση, αφού δεν πρόκειται για την ευθύνη ενός απλού υπαλλήλου που εκτελούσε μόνο εντολές. "Ακόμη προκύπτει ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα, αφού κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές του 1998, γνωρίζοντας το ενδεχόμενο παραπομπής του, το οποίο έκρυψε από το εκλογικό σώμα. Ετσι οι ψηφοφόροι του συνδυασμού τον ψήφισαν χωρίς να ξέρουν την εμπλοκή του στο σκάνδαλο και εξαπατήθηκαν πολιτικά", τονίζει η ανακοίνωση της ΔΑΚΚ και συνεχίζει:

"Η παραπομπή του πρώην αντιδημάρχου και τωρινού δημάρχου δείχνει ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται πλέον σ' ένα πρόσωπο, αλλά είναι πρόβλημα ομάδας προσώπων, η οποία αλληλοϋποστηριζόμενη προωθούσε τα σχέδιά της σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Κατερίνης. Αναρωτιέται κανείς πότε επιτέλους θα κλείσει η πληγή που άνοιξε στο Δήμο Κατερίνης, που έχει εκθέσει μια ολόκληρη πόλη πανελλαδικά. Το ΠΑΣΟΚ υποτίθεται ότι υποστήριξε άλλον υποψήφιο, γιατί φοβόταν την παραπομπή του τωρινού δημάρχου. Αυτό, όμως, δεν το εμπόδισε να δώσει "γραμμή" για να βγει ο δήμαρχος πρόεδρος της ΤΕΔΚ και να εκλεγεί στο συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ. Η στάση αυτή του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι το κόμμα αυτό δεν αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα από θέση αρχών, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του δήμου, αλλά τυχοδιωκτικά, ανάλογα με τα συμφέροντα της κυβερνητικής πολιτικής, τόσο στο νομό όσο και στην Ελλάδα, μια πολιτική που εξυπηρετεί, προκλητικά, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των πολυεθνικών".

Οπως επισημαίνει η ΔΑΚΚ, η μόνη λύση για να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία, που βασανίζει από το 1996 το δήμο, είναι η παραίτηση του δημάρχου. "Η παραίτηση θα απελευθερώσει το δήμο από την ομηρία στην οποία βρίσκεται τώρα και θα λύσει το πολιτικό, ηθικό και το πρόβλημα αξιοπιστίας που αντιμετωπίζει τώρα, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης".

Η ΔΑΚΚ ζητάει να πάρουν θέση για το γενικότερο ζήτημα διαφθοράς στο Δήμο Κατερίνης όλοι οι τοπικοί φορείς, καταλήγοντας ότι μόνο η ενωμένη αγωνιστική στάση και δράση του λαού της Κατερίνης είναι η καλύτερη εγγύηση για να διορθωθούν τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Κατερίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ