Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τηλεοπτικοί ήρωες

Ενας περιθωριακός κλεφτάκος "κλέβει" την αποψινή τηλεοπτική παράσταση. Από το MEGA, λοιπόν, στις 22.30 θα παρουσιαστεί η ταινία του Στίβεν Φρίαρς "Ηρωας κατά λάθος" με τους: Ντάστιν Χόφμαν, Αντι Γκαρσία και Τζίνα Ντέβις. Πρόκειται για μια πικρή σάτιρα, γεμάτη σαρκασμό και δηκτικότητα για την κατασκευή ειδώλων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και την υστερία του πλήθους των ανώνυμων θεατών μπροστά στο πρόσωπο της ημέρας. Το θέμα δεν είναι πρωτότυπο, αλλά είναι επίκαιρο, ιδίως στη χώρα μας που ειδικά το καλοκαίρι τα κανάλια δημιουργούν "ήρωες", επειδή δεν ξέρουν πώς να γεμίσουν το χρόνο τους. Ας γυρίσουμε όμως στην ταινία. Η ιστορία αφηγείται την περιπέτεια ενός μικροαπατεώνα, που εκτός αυτού είναι και τεμπέλης, και εγωιστής και κακός πατέρας, αλλά στο βάθος είναι συναισθηματικός (συμβαίνουν αυτά στις ΗΠΑ... ). Αυτός λοιπόν ο ανθρωπάκος θα σώσει τους επιβάτες ενός αεροπλάνου που έκανε αναγκαστική προσγείωση. Μια τηλεοπτική ρεπόρτερ, που επέβαινε στο αεροσκάφος, αναζητά με πάθος το σωτήρα της και ήρωά της, αλλά τότε εμφανίζεται ένας άλλος και διεκδικεί τον τίτλο και το έπαθλο του "σωτήρα...". Μέσα σε δυο λεπτά της ώρας θα γίνει το πρόσωπο της ημέρας.

Από τον ΣΚΑΪ στις 23.15 "Γλυκό πουλί της νιότης" του Νίκολας Ρεγκ.

Βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Τένεσι Γουίλιαμς, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ υποδύεται την Αλεξάνδρα ντελ Λάνγκο, τη γερασμένη ηθοποιό που ένα βράδυ συναντά τον Τσανς Γουέιν, ένα ζιγκολό που θέλει να τον προωθήσει στο χώρο του θεάματος.

Από την ΕΤ-3 στις 22.00 "Σκοτάδι στο Τάλιν" του Ιλκα Τζαρβιλατούρι. Μια συμμορία σχεδιάζει να κλέψει το χρυσάφι του νεοσύστατου κράτους της Εσθονίας, εκμεταλλευόμενη το χάος που προκαλεί ένα γενικό μπλακ άουτ, εξαιτίας σαμποτάζ στο εργοστάσιο ηλεκτροδότησης. Κλειδί για την επιτυχία του σχεδίου είναι ένας ασήμαντος εργάτης, που όμως κάποια στιγμή εναντιώνεται στους ληστές και κάνει ό,τι μπορεί και τα καταφέρνει για να εμποδίσει την κλοπή, να δώσει φως στην πόλη του και χρώμα στη ζωή τους... Ενα δυνατό, συμβολικό θρίλερ, με σφιχτοδεμένο σενάριο και άψογη σκηνοθεσία.

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 "Το κορίτσι της φωτογραφίας" του Κάρι Πάρκερ.

Τρεις διαφορετικές ιστορίες που εκτυλίσσονται στη Γλασκόβη σ' ένα φωτογραφικό στούντιο. Ενας νέος ερωτεύεται μια κοπέλα που φωτογράφισε και την έχει δει μόνο εκείνη τη φορά, ένας άλλος που προσπαθεί να πει στη δική του ότι η αγάπη του τέλειωσε, αλλά τον προλαβαίνει εκείνη και ένας τρίτος που ενώ ετοιμάζεται για την εκκλησία για να παραστεί στον γάμο του αρχίζει να κλονίζεται και να αναρωτιέται αν πρέπει να το κάνει. Τρεις νέοι άνδρες αναζητούν τον αληθινό έρωτα. Οπως όλοι οι άνθρωποι φυσικά. Με τον Τζον Γκόρντον.

Από την ΕΤ-1 στις 21.00 "Τομ Χορν" του Γουίλιαμ Γουίαρντ.

Πρόκειται για την ιστορία ενός θρυλικού πιστολέρο της Αγριας Δύσης, που δούλεψε ως ντεντέκτιβ του πρακτορείου "Πίνκερτον" και συνέλαβε τον τρομερό Τζερόνιμο. Μια από τις τελευταίες ταινίες του καημένου του Στιβ Μακ Κουίν,όταν τον είχε χτυπήσει πια η αρρώστια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ