Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κάστρο Πολιτισμού

Μια μοναδική συναυλία Αναγεννησιακής και Μεσαιωνικής Μουσικής θα δώσει, σήμερα (9μ.μ.), στο Κάστρο της Μενδενίτσας του νομού Φθιώτιδας, το μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας "Δημωδία".

Η συναυλία οργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μενδενίτσας και αύριο στον ίδιο χώρο (9.30μ.μ.), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "Υμνος στους Μαναράδες",όπου θα διαβαστούν βιογραφικά, θα προβληθούν φωτογραφίες και θα ακουστούν ανέκδοτες ιστορίες. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η 25μελής Χορωδία Λιβαδειάς.

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ Μενδενίτσας οργανώνεται στον αρχαιολογικό χώρο του ομώνυμου φράγκικου Κάστρου από την ΙΔ Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μενδενιτσιωτών Φθιώτιδας, με τη συνεργασία του Δήμου Μώλου,τηςΝομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Οπως σημειώνουν οι συνδιοργανωτές φορείς πρόκειται για μια προσπάθεια σύνδεσης των μνημείων της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τα σύγχρονα πολιτιστικά δρώμενα, δημιουργίας και συνάντησης διαφορετικών καλλιτεχνικών γεγονότων.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στο Κάστρο, στο Πνευματικό Κέντρο Μενδενίτσας θα λειτουργεί λαογραφική έκθεση "Παραδοσιακής Μενδενιτσιώτικης Κατοικίας", καθώς και εκθέσεις άλλων συλλόγων του Δήμου Μώλου. Επίσης, στην Πλατεία θα διοργανωθούν Βραδιά Ουκρανικής και Ρωσικής Λογοτεχνίας, Απονομή Επάθλων για την αθλητικές εκδηλώσεις νέων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ