Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Σκορ... δροσιάς

Αποτέλεσμα που θα βάλει τις βάσεις για την πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ επιδιώκει απόψε η ΑΕΚ απέναντι στην ΑΙΚ

Μπορεί ο υδράργυρος να... επιδεικνύει ορειβατικές ικανότητες και συνεχώς να σκαρφαλώνει, αλλά στην ΑΕΚ "καίγονται" γι' άλλα πράγματα. Στις 21.15 (MEGA) υποδέχονται την ΑΙΚ Στοκχόλμης στο πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Μοναδικό τρόπο λοιπόν να... δροσιστούν οι "κιτρινόμαυροι" θεωρούν ένα σκορ που θα τους δίνει ασφαλές προβάδισμα για την είσοδο σε όμιλο της χρυσοφόρας διοργάνωσης.

Οριοθετώντας το επιθυμητό ο Τουμπάκοβιτς ανέφερε: "Θέλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα γκολ και νίκη με διαφορά", αλλά αμέσως πρόσθεσε: "Πρέπει να 'μαστε ρεαλιστές. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με δύο... 90λεπτα ημίχρονα. Πρέπει να 'σαι έξυπνος για να πετύχεις. Δε χρειάζεται βιασύνη αλλά υπομονή και επιμονή. Σημαντικότερη του αποτελέσματος είναι η πρόκριση".

Η τύχη στο ποδόσφαιρο είναι σημαντική παράμετρος αλλά οι σοβαρές ομάδες στηρίζονται ελάχιστα σ' αυτή. Σύμφωνα με τον "Τούμπα" λοιπόν: "Δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη. Εχουμε αρκετά στοιχεία για την ΑΙΚ. Ομως σε τέτοια ματς είναι θέμα έμπνευσης σε μια ειδική ατμόσφαιρα. Γι' αυτό όλα εξαρτιούνται από τους παίκτες. Εχουν κατανοήσει πλήρως τη σπουδαιότητα του αγώνα και είναι προετοιμασμένοι. Ελπίζω να 'ναι απόλυτα αυτοσυγκεντρωμένοι για να τα καταφέρουμε".

Ο Τουμπάκοβιτς πιστεύει πως οι "κιτρινόμαυροι" θα ξεπεράσουν τα εμπόδια που δημιουργεί ο καύσωνας και παραδέχτηκε πως τον προβληματίζει ο κακός αγωνιστικός χώρος. "Δεν μπορούμε ν' αναπτύξουμε το παιχνίδι και τις ικανότητές μας", επισήμανε, ευχόμενος οι παίκτες του να μην επηρεαστούν σε καθοριστικό βαθμό. Εξύμνησε τη συμβολή των φιλάθλων τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να παραμείνει σε όρια σεβασμού αντιπάλων αλλά και "Ενωσιτών". Εχει καταλήξει στην αρχική 11άδα αλλά αρνήθηκε να την αποκαλύψει. Λογικά πρόκειται για τους Ατματσίδη, Λάκη, Κοπιτσή, Πέτριτς, Καψή, Ζήκο, Μάρκο, Σαβέφσκι, Τσίριτς, Μπιέκοβιτς, Νικολαϊδη.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των Σουηδών, Στιούαρτ Μπάξτερ, επισήμανε: "Οι παίκτες μου έχουν συναίσθηση της αξίας που 'χει το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά δε φοβούνται. Θα δώσουμε τα πάντα και ό,τι γίνει. Θεωρητικά έχουμε πλεονέκτημα γιατί έχουμε δώσει περισσότερους αγώνες, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Ελπίζω οι ποδοσφαιριστές μου ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού". Μάλλον θα παρατάξει τους Ασπερ, Κιόλο, Γκούσταφσον, Μπρόντιν, Κόμαρκ, Νόρντιν, Σιάρ, Λόγκερλοφ, Ολα Αντερσον, Νοβάκοβιτς, Αντρέα Αντερσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ