Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάτε στο μάγο, κύριε Πρόεδρε...

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΚΛΙΝΤΟΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

Κύριε Πρόεδρε

Μετά μεγίστης χαράς επληροφορήθην την πρόθεσίν σας, όπως επισκεφτείτε, κατά τον προσεχήν Νοέμβριον, τη χώραν μας. Εις την φιλόξενον ελληνικήν γην, σύμπας ο ελληνικός λαός επιφυλάσσει δι' υμάς υποδοχήν, αρμόζουσα εις τον ηγέτην χώρας - ηγέτιδος του κόσμου, μέγαν φίλον και ενεργόν συμπαραστάτην της Ελλάδος. Ετι μεγαλυτέρα η χαρά των Ελλήνων, αν, κατά την παραμονήν σας ενθάδε, συνοδεύεστε εκ της εκλεκτής συζύγου και της γλυκυτάτης θυγατρός σας.

Η κυβέρνησίς μας, εκφράζουσα τα φίλα αισθήματα του ελληνικού λαού προς τη χώραν σας και προς υμάς, θα πράξει ό,τι δυνατόν διά την ευχάριστον και αποδοτικήν διαμονήν σας. Αμα τη αφίξει σας, απεφασίσθη ίνα τεθούν εις την υπηρεσίαν σας - ει χρη και υπό τας διαταγάς σας - άπασαι αι ελληνικαί δυνάμεις ασφαλείας, ως και αι Ενοπλοι Δυνάμεις της χώρας μας, προς αρωγήν εις το έργον στελεχών του FBI και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, άτινα, προ ολίγων ημερών, ήλθον εις την Ελλάδα διά την ασφαλήν προετοιμασίαν της ελεύσεώς σας.

Κύριε Πρόεδρε

Η Ελλάς καλωσορίζει, εις το πρόσωπόν σας, τον μέγαν ηγέτην της "νέας τάξεως", τον οραματιστήν της ανεξαρτησίας των χωρών, τον απελευθερωτήν των καταπιεζομένων λαών, τον συναγωνιστήν των, απανταχού της Γης, πτωχών, αδυνάτων και κατατρεγμένων. Ευγνωμονούντες, δε, οι Ελληνες διά την αφειδώλευτον συμπαράστασιν, αλληλεγγύην κι αρωγήν υμών εις την εξυπηρέτησιν των εθνικών μας δικαίων - ως έπραττον, ανέκαθεν, άπασαι αι πολιτικαί ηγεσίαι των ΗΠΑ - εκφράζουν τας θερμάς ευχαριστίας και ευχάς διά προσωπικήν και οικογενειακήν ευτυχίαν.

Διότι ουδείς Ελλην - ει μη μόνον τινές αμετανόητοι και αντεθνικώς δρώντες κομμουνισταί - λησμονεί τους κοινούς αγώνας των εθνών μας διά την αντιμετώπισιν της κομμουνιστικής απειλής, ουδέ της συνειδητοποιήσεως ουδενός διαφεύγει ότι η επιτυχής έκβασις των αγώνων κατά του συμμοριτισμού, κατέταξεν, διά παντός, την Ελλάδα εις την δημοκρατικήν και φιλελεύθερον οικογένειαν της Δύσεως.

Ωσαύτως αναγνωρίζεται και η συνεισφορά σας εις την επίλυσιν προβλημάτων της χώρας μου μετά των γειτόνων της και δη Τούρκων, Αλβανών, Μακεδόνων, προπάντων δε των Σέρβων. Το γεγονός ότι το Κυπριακόν ουδόλως πλέον ανησυχεί Κυπρίους και Ελληνας, αι νήσοι του Αιγαίου δεν απειλούνται και οι Σέρβοι δεν αποτελούν κίνδυνον αποσταθεροποιήσεως εις τα Βαλκάνια - προς τούτο εφρόντισεν το ΝΑΤΟ, την ειρηνικήν επιχείρησιν εις Κόσσοβον του οποίου υμείς εμπνευστήκατε, οργανώσατε, διεκπεραιώσατε επιτυχώς και η Ελλάς, ως όφειλεν, συμμετείχεν - βεβαιοί του λόγου το ασφαλές.

Κύριε Πρόεδρε

Αναλογιζόμενος τας καταστάσεις, αίτινες διεμορφώθησαν εις την οικογενειακήν ζωήν σας, σπεύδω να εκφράσω την αμέριστον συμπαράστασίν μου. Η προσωπική περιπέτεια ,εις ην περιήλθατε, λόγω της αναρμόστου σχέσεώς σας μετά της δεσποινίδος Λεβίνσκι - άπαντες γνωρίζουν ότι τελικώς η νεαρά έμεινεν αδιακόρευτος και ως εκ τούτου άδικαι αι κατηγορίαι - ως και η μεγίστη λύπη σας διά τας συκοφαντίας, ζηλοφθόνων τινών, κατά της συζύγου σας, ην κατηγόρουν διά συζυγικήν απάτην, ουδόλως ετροποποίησαν τα αισθήματα αγάπης και θαυμασμού των Ελλήνων προς υμάς. Τουναντίον, ταύτα παραμένουν ως είχον, καθότι οι Ελληνες κατανοούν τα προβλήματα, άτινα εδημιούργησαν, ου μόνον αι παιδικαί ψυχώσεις, αλλά και αι νευρώσεις, ως επακόλουθα της θέσεως και των ευθυνών ενός ηγέτου των ΗΠΑ και πλανητάρχου.

Λαμβάνω, δε, το θάρρος της συμβουλής, καλών υμάς όπως επισκεφτείτε τας φυλακάς Κορυδαλλού και συνομιλήσετε μετά του Ελληνος μάγου, όστις διέπρεψεν εις την, διά της μαγικής οδού, αντιμετώπισιν αναλόγου υφής προβλημάτων Ελληνίδων τινών. Η παρέμβασις του εν λόγω μάγου θα προσέφερεν τα μάλα εις την απεξάρτησίν σας από διαβολικούς πειρασμούς και θα διέλυε αμφιβολίες σας διά την πίστην της λατρευτής συζύγου σας. Ούτως η επίσκεψίς σας εις την Ελλάδα θα συνέδεε "το τερπνόν μετά του ωφελίμου".

Σας φιλώ με αγάπην εκ του μακρόθεν και σας αναμένω μετ' ανυπομονησίας. Ο υπογράφων την ανοικτήν επιστολήν προς την υμετέραν εξοχότηταν:

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (*) (1998-09-27 00:00:00.0)
Αναπολών και αναμένων (1998-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ