Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
55 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Στις 17 και 19 Αυγούστου οι εκδηλώσεις μνήμης

Οι αντιστασιακές οργανώσεις της πόλης τιμούν τους ήρωες χωρίς την παρουσία της δημοτικής αρχής

Για άλλη μια φορά φέτος ο λαός της Κοκκινιάς θα τιμήσει τους ηρωικούς νεκρούς του Μπλόκου χωρίς την παρουσία της δημοτικής αρχής της πόλης. Οπως ανακοίνωσαν χτες τα Παραρτήματα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ και του Σωματείου Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής "Ο Φοίνικας",με αυτόν τον τρόπο τιμούν τις προοδευτικές παραδόσεις τους και εκφράζουν την έντονη καταδίκη τους στην αυθαίρετη και αντιδημοκρατική πολιτική δίωξη εναντίον της Βέρας Νικολαϊδου,που προκάλεσε και υλοποιεί η δημοτική αρχή της πόλης.

"Συμπληρώνονται φέτος 55 χρόνια από το αιματοκύλισμα της ηρωικής Κοκκινιάς από τους βάρβαρους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Το Μπλόκο της Κοκκινιάς παραμένει άσβεστο σύμβολο ηρωισμού κι ανδρείας για όλη την προοδευτική ανθρωπότητα που συνεχίζει να αγωνίζεται για Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία" τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο οργανώσεις. Και προσθέτουν: "Τις παραμονές μιας τόσο σοβαρής επετείου για τη μαρτυρική μας πόλη επέλεξε η διοικούσα παράταξη του Δήμου Νίκαιας και ο δήμαρχος Β. Τράπαλης, για να συνεχίσουν τις αντιδημοκρατικές τους μεθοδεύσεις σε βάρος της άξιας αγωνίστριας της πόλης μας και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας Νίκαιας" Βέρας Νικολαϊδου. Πιστοί ακόλουθοι της κυβερνητικής πολιτικής διώξεων και φίμωσης των εκφραστών των λαϊκών αγώνων τόλμησαν για άλλη μια φορά να τη θέσουν σε "αργία" από τα καθήκοντά της ως δημοτικής συμβούλου, χωρίς καν να αποφασίσει σχετικά για το θέμα αυτό το κατ' εξοχήν αρμόδιο όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο. Πλήρως υποταγμένοι στα κελεύσματα των κυβερνητικών υπαλλήλων, δεν είχαν καν την υπομονή να περιμένουν για ελάχιστες εβδομάδες την έκβαση της δίκης που οι ίδιοι ξεκίνησαν. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική δίωξη που βάλλει ευθέως κατά των δημοκρατικών και αγωνιστικών παραδόσεων του λαού της πόλης μας και που φέρνει στη μνήμη μας παρόμοιες διώξεις μαύρων εποχών, καταδικασμένες στη συνείδηση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος".

Για όλα αυτά τα παραπάνω, οι οργανώσεις της ΠΕΑΕΑ και του "Φοίνικα", τιμώντας - όπως υπογραμμίζουν - τις προοδευτικές παραδόσεις τους και ως ένδειξη έντονης καταδίκης κάθε αυθαίρετης και αντιδημοκρατικής πολιτικής δίωξης, αισθάνονται την υποχρέωση για άλλη μια φορά να τιμήσουν τους ηρωικούς νεκρούς του Μπλόκου, χωρίς την παρουσία της δημοτικής αρχής. Οι παρακαταθήκες που μας άφησαν οι ήρωες της πόλης μας δε μας επιτρέπουν να συμβιβαστούμε με οποιεσδήποτε ενέργειες μισαλλοδοξίας και διώξεων".

Τα Παραρτήματα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ και του "Φοίνικα" καλούν τα μέλη και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης, τη νεολαία και όλο το λαό να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν την Τρίτη 17 Αυγούστου και στην πορεία την Πέμπτη 19 Αυγούστου,οι οποίες θα ξεκινήσουν και τις δύο μέρες στις 6 το απόγευμα από τον μαρτυρικό χώρο της Οσίας Ξένης,πλατεία 17ης Αυγούστου 1944.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ντοκουμέντα της ηρωικής Κοκκινιάς (2004-10-30 00:00:00.0)
"Στεφάνωσαν" τους τόπους της θυσίας (1999-08-18 00:00:00.0)
Οι ήρωες δείχνουν το δρόμο του αγώνα (1998-08-18 00:00:00.0)
Απαίτηση η ανάκληση της απόφασης για την Β. Νικολα'ϊδου (1998-08-18 00:00:00.0)
"Δε θέλουμε τους διώκτες στη γιορτή μας" (1998-08-14 00:00:00.0)
Τίμησαν τη Μάχη της Κοκκινιάς (1995-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ