Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στην κοινή πάλη η νίκη

Η ΚΟΘ χαιρετίζει τη νίκη των εργαζομένων στη ΓΕΔΥ και καλεί σε συντονισμένο αγώνα

"Η ενωμένη πάλη, η αποφασιστικότητα, η μαζικότητα του αγώνα των εργαζομένων στη ΓΕΔΥ ΑΕ έφερε τα αποτελέσματά της. Μετά από 22 μέρες επίσχεση εργασίας και μια βδομάδα αποκλεισμού της πύλης του εργοστασίου, η εργοδοσία υπέγραψε συμφωνητικό που ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων", τονίζει σε ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους της πόλης η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ,σχετικά με τον αποφασιστικό, ενωμένο και νικηφόρο αγώνα των εργατών της ΓΕΔΥ.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΟΘ επισημαίνει: "Παρότι η δημοκρατία σταματούσε στην πύλη του εργοστασίου, παρά την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες για το εργατικό κίνημα, αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πως όταν το συνδικαλιστικό κίνημα είναι σωστά προσανατολισμένο, δεν είναι συμβιβασμένο, μπορεί να πετύχει πολλά.

Η επιτυχής έκβαση του αγώνα των εργαζομένων στη ΓΕΔΥ ΑΕ κατέρριψε τις αντιλήψεις περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων, την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό. Εδειξε την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να οργανώνονται στα σωματεία τους και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους".

Υπογραμμίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση: "Αποδείχτηκε η μεγάλη σημασία της αλληλεγγύης των εργαζομένων καθώς και του λαού της περιοχής σ' έναν αγώνα που ήταν δίκαιος. Αυτή η αλληλεγγύη συνέβαλε στο να μην περάσει η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η εργοδοσία.

Αποδείχτηκε όμως και κάτι ακόμη. Πως οι βιομήχανοι έχουν ισχυρές "πλάτες", την πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση, που μόνο στόχο έχει την εξασφάλιση των υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου, αγνοώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων".

Καταλήγοντας, η ΚΟΘ σημειώνει: "Το ΚΚΕ πιστεύει, ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Αν όμως δεν αντιμετωπίσουμε, δεν αντισταθούμε και σε μια πορεία δεν ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, τότε οι όποιες κατακτήσεις θα είναι πρόσκαιρες. Γι' αυτό επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός μετώπου των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων, που όλοι μαζί, με κοινούς στόχους και διεκδικήσεις, θα αγωνιστούν για την επιβολή μιας άλλης πολιτικής, μιας αναπτυξιακής πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων και του λαού της περιοχής.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στήριξε ανοιχτά τον αγώνα των εργαζομένων στη ΓΕΔΥ ΑΕ, όπως και κάθε λαϊκή διεκδίκηση. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του απ' τη στάση των άλλων κομμάτων, αλλά και των δημάρχων και άλλων φορέων και παραγόντων της περιοχής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ