Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επανάσταση στα χρώματα

Ο "Επαναστάτης χωρίς αιτία" του Νίκολας Ρέι, που θα προβληθεί από το ΣΚΑΪ στις 23.15, είναι η ταινία που αναστάτωσε τις ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του 1955 και αποτύπωσε θαυμάσια τις ανησυχίες των νέων, την έκρηξη του ροκ εντ ρολ, τις ασήμαντες οικογενειακές επαναστάσεις, που φάνταζαν ...επικές στα μάτια των αφελών Αμερικανών. Ο Τζέιμς Ντιν, το είδωλο όλων των γυναικών, υποδύεται το ρόλο ενός νέου, ο οποίος οφείλει μέσα σε 24 ώρες να αποδείξει ότι ωρίμασε ψυχολογικά, συναισθηματικά και διανοητικά, για να αντιμετωπίσει τον πατέρα του, την αστυνομία, την κοπέλα του, αλλά και μια συμμορία που τον προκαλεί. Πλάι του, οι Νάταλι Γουντ και Σαλ Μινέο.

Από την ΕΤ - 1 στις 23.30 "Καφές με λίγο γάλα", του Ματιέ Κόσοβιτς.

Μια δεκαοχτάχρονη μιγάδα έχει δυο εραστές, ένα μαύρο και ένα λευκό. Ο λευκός είναι ένας αδέκαρος Εβραίος, ενώ ο μαύρος είναι ένα πλουσιόπαιδο από την Αφρική. Πρόκειται για μια έξυπνη ταινία, με κάποιες αδυναμίες φυσικά, αλλά οι οποίες συγχωρούνται δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη δημιουργία του σκηνοθέτη.

Από την ΕΤ - 3 στις 22.00 "Η κραυγή της σιωπής", σε σκηνοθεσία Ντάιαν Κίτον.

Μια κραυγή που ακούγεται στο βουνό οδηγεί την Ελι σε ένα κατεστραμμένο υπόστεγο, μέρος, που της απαγόρευαν οι γονείς της να πλησιάσει. Εκεί θα μείνει άναυδη. Μια 17χρονη επιληπτική είναι φυλακισμένη και ζει σαν άγριο ζώο από τον αυταρχικό και μέθυσο πατέρα της και τη μητέρα της, που κρατά παθητική στάση. Η Ελι, με τη βοήθεια του αδελφού της, παίρνει υπό την προστασία της την Αλις και την μαθαίνει να συμπεριφέρεται ανθρώπινα, να διαβάζει, να πλένεται, να τρώει κανονικά. Οι τρεις νέοι συνδέονται με μια ισχυρή φιλία. Με τους: Πατρίτσια Αρκετ και Μπο Μπρίτζεζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ