Τρίτη 17 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αποκάλυψη της προδοσίας

Οταν το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η πολιτική υπακοής των ελληνικών κυβερνήσεων στ' αφεντικά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η λογική συνταύτισης των συμφερόντων της Ελλάδας, με τα συμφέροντα των "συμμάχων και εταίρων", οδηγούν αντικειμενικά σε εθνικές υποχωρήσεις, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν και εθνικές προδοσίες, κάποιοι αναρωτιούνται: Μα, πώς είναι δυνατόν, Ελληνες πρωθυπουργοί, ελληνικές κυβερνήσεις, να θέλουν το κακό της πατρίδας, προκαλώντας ζημιά στα εθνικά συμφέροντα; Κι εννοούν πως, μπορεί μεν να γίνονται "πολιτικά λάθη", "διπλωματικές αβλεψίες" και "παραλείψεις", αλλά όχι και προδοσίες...

Κι έρχονται τώρα οι αποκαλύψεις για το πώς έγινε η κατάληψη της μισής Κύπρου από τους Τούρκους. Με τη βοήθεια των ΗΠΑ, αλλά και τη συναίνεση της πρώτης μεταχουντικής ελληνικής κυβέρνησης αλώθηκε η Μεγαλόνησος, αποκαλύπτει μέλος της Επιτροπής της Βουλής για το φάκελο της Κύπρου, επισημαίνοντας ότι είχαν προηγηθεί σχετικές συναντήσεις του Καραμανλή με τον Κίσινγκερ. Κι αυτές οι αποκαλύψεις είναι που δίνουν ακριβώς την απάντηση σε όσους αναρωτιούνται, είτε πονηρά, για να δικαιολογήσουν την πολιτική υποταγής στις "Μεγάλες Δυνάμεις", είτε αφελώς, διότι αγνοούν τον "ομφάλιο λώρο" που συνδέει τις ελληνικές κυβερνήσεις με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Η ιστορική αλήθεια, που τελικά δεν μπορεί να κρύβεται και να διαστρεβλώνεται εσαεί - και με την ευκαιρία, το ΚΚΕ επιμένει και τώρα ν' ανοίξει ο Φάκελος της Κύπρου και να ριχτεί άπλετο φως στα αίτια και στις ευθύνες για την κυπριακή τραγωδία, την "πληγή" που παραμένει ανοιχτή επί 25 χρόνια - δεν έχει μόνο αξία για τη διερεύνηση του παρελθόντος, αλλά και για την εξήγηση του παρόντος και την προφύλαξη του μέλλοντος. Διότι και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, κινούμενη στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής, εναποθέτει τις τύχες των συμφερόντων και των δικαίων της χώρας μας στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Και ουδείς μπορεί ν' αποκλείσει μια νέα προδοσία της Κύπρου, αλλά και την απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο ή και στη Θράκη.

Η εμμονή της ελληνικής και κυπριακής κυβερνητικής εξουσίας στην αναμονή"λύσης" του Κυπριακού από τις ΗΠΑ, εγκυμονεί κινδύνους μόνιμης διχοτόμησης του νησιού. Επιπλέον, η ανακήρυξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε προστάτες των ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο θυμίζει την παροιμία "έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα". Αλλωστε, ήδη οι Αμερικανοί μεταφέρουν στην ελληνική κυβέρνηση τις απαιτήσεις της Τουρκίας, που - επικαλούμενη τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, με τη λειτουργία των ΝΑΤΟικών στρατηγείων στη Λάρισα - ζητάει να έχει αυτή τον επιχειρησιακό έλεγχο στο Αιγαίο, το οποίο έτσι θα διχοτομηθεί και θα τεθεί υπό την επικυριαρχία των ιμπεριαλιστών. Τέλος, και η Θράκη δεν εκφεύγει του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ, αν αναλογιστεί κανείς τα κατά καιρούς συμβαίνοντα και τα όσα προετοιμάζονται με τη μειονότητα, όπως και τις καταστάσεις που διαμορφώνει η στρατιωτική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία και η κατοχή στο Κοσσυφοπέδιο.

Τα εθνικά συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι αντίθετα μ' αυτά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι ελληνικές κυβερνήσεις - "δεξιές" και "σοσιαλιστικές"- θυσιάζουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας στο βωμό της "νέας τάξης" του ιμπεριαλισμού. Το πώς μεθοδεύεται αυτό κάθε φορά, μαθεύεται ύστερα από χρόνια. Ποιος θα μάθει από τώρα τι ακριβώς θα συζητηθεί στην προσεχή συνάντηση Κλίντον - Σημίτη;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ