Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το κουτί της Πανδώρας...

Αποκαλυπτικό ήταν το ολοσέλιδο θέμα του Π. Παπακωνσταντίνου, στη χτεσινή «Καθημερινή», για «Το "ροζ" σκλαβοπάζαρο του 21ου αιώνα» και τις εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες της Ανατολικής Ευρώπης, που πωλούνται και αγοράζονται στις αγορές της «λευκής σαρκός» της Δύσης, από το οποίο παρουσιάζουμε ορισμένα στοιχεία:

Σε 300.000 έως 500.000 υπολογίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης τις γυναίκες, από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης, που εκδίδονται στους δρόμους των δυτικών μεγαλουπόλεων. Σημαντικός διαμετακομιστικός σταθμός είναι το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία, όπου ο UCK και η αλβανική μαφία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην «εκπαίδευση» και μεταφορά των γυναικών - θυμάτων στις δυτικοευρωπαϊκές «αγορές». Και να σκεφθείτε ότι η ΝΑΤΟική δύναμη κατοχής του Κοσσυφοπεδίου έχει μετατρέψει τους πρώην αντάρτες του UCK, σε αστυνομική δύναμη της γιουγκοσλαβικής αυτής επαρχίας.

Και δεν είναι μόνον η «εξαγωγή» πορνείας. Από κοντά έρχονται το λαθρεμπόριο όπλων και τα ναρκωτικά. Η ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων και η παλινόρθωση του καπιταλισμού στις ανατολικο-ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανοίξει κυριολεκτικά το πλέον εφιαλτικό κουτί της Πανδώρας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ