Τετάρτη 18 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ζητούν κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα

Φορείς της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Σταυρούπολης την Τετάρτη 25 Αυγούστου 1999

Ανοιχτή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Σταυρούπολης και συμβολικό αποκλεισμό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου αποφάσισαν να οργανώσουν την Τετάρτη 25 Αυγούστου 1999 κοινωνικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου.

"Η κυβέρνηση θυμάται την ύπαρξή του και την αναγκαιότητα της λειτουργίας του κάθε χρόνο πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Αυτή τη φορά αποφάσισε να λύσει "οριστικά" το πρόβλημα (!!) με το κλείσιμο άλλων μικρών νοσοκομείων και τη μεταφορά κλινικών του ΕΣΥ με το προσωπικό τους στο ιδιωτικό πλέον "Παπαγεωργίου"", τονίζεται στο κάλεσμα των φορέων. Οπως επισημαίνεται στο ίδιο κείμενο, σαν αποτέλεσμα της τροπολογίας που ψηφίστηκε πρόσφατα, δε διατίθεται ούτε ένα νέο κρεβάτι, δε γίνεται ούτε μια νέα πρόσληψη, ενώ δημιουργείται ένα νοσοκομείο στο οποίο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δε θα έχουν πρόσβαση γιατί θα λειτουργεί σαν ιδιωτικό νοσηλευτήριο.

"Την ευθύνη γι' αυτό την έχουν ακέραια οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, που εφαρμόζουν πιστά τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα και την παράδοσή τους στους ιδιώτες. Αυτοί είναι που μειώνουν συνεχώς τις δαπάνες για την υγεία, αυτοί ευθύνονται για το ότι δεν κατοχυρώθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αυτοί υποκλίνονται στα συμφέροντα των κυκλωμάτων που έχουν βάλει χέρι στο χώρο της υγείας στην πόλη μας και τους εξυπηρετούν με την κωλυσιεργία για το άνοιγμα του", σημειώνεται ακόμη στο κάλεσμα.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης με την εκδήλωσή τους που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη στις 7 μμ θα ζητήσουν συγκεκριμένα:

- Να λειτουργήσει το "Παπαγεωργίου" σαν ΝΠΔΔ με κάλυψη όλων των θέσεων με νέες προσλήψεις.

- Να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων, του Ιατρικού Συλλόγου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΔΣ.

- Να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες υγείας του πληθυσμού και να μη μειωθούν τα κρεβάτια των Δημόσιων Νοσοκομείων.

- Να μη μεταφερθεί κανένας εργαζόμενος, καμιά κλινική από το δημόσιο στο ιδιωτικό "Παπαγεωργίου".

- Να αυξηθούν οι δαπάνες για την Υγεία και την Πρόνοια.

Οι μαζικοί φορείς της πόλης που προχώρησαν στη δημιουργία Επιτροπής Πρωτοβουλίας, με σκοπό το συντονισμό δράσης όλων των φορέων για να λειτουργήσει το "Παπαγεωργίου" με δημόσιο χαρακτήρα είναι: Οι Δημοτικές Κινήσεις όλων των δήμων της Β. και Δ. Θεσσαλονίκης, οι Σύλλογοι Δημοκρατικών Γυναικών των παραπάνω δήμων, τα Παραρτήματα Οικοδόμων, τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ, η Επιτροπή Ειρήνης Πολίχνης κ. ά.

Αντιτίθενται στη μεταφορά

Να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κύρια αιτήματα τη μη μεταφορά κλινικών, αλλά και εργαζομένων από Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στο "Παπαγεωργίου", αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση χτες οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο "Αγιος Δημήτριος".Επίσης οι συγκεντρωμένοι εξέλεξαν Επιτροπή Αγώνα, η οποία τις επόμενες μέρες πρόκειται να καταθέσει στη διοίκηση ομαδικά τις δηλώσεις των εργαζομένων για άρνηση μεταφοράς τους, όπως και θα ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων, αλλά και το λαό της Θεσσαλονίκης για τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ άρχισαν από τη Δευτέρα να λειτουργούν στο "Παπαγεωργίου" 6 εργαστήρια και 14 εξωτερικά ιατρεία, στα οποία μπορούν να προσέρχονται οι ασθενείς μόνο με προκαθορισμένα ραντεβού. Το δυναμικό του νοσοκομείου αποτελείται από 200 άτομα, 43 γιατροί και 157 το λοιπό προσωπικό.

Τον πολύ μικρό ασθενών που επισκέφθηκαν το νοσοκομείο χτες και σήμερα, οι υπεύθυνοι το απέδωσαν στο γεγονός της έλλειψης ενημέρωσης, καθώς και στην απουσία των Θεσσαλονικέων λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ