Παρασκευή 20 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Νηπιαγωγείο σε υπόγειο!

Σαν τα "ποντίκια" και κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας αναγκάζονται να κάνουν μάθημα οι μαθητές 10ου Νηπιαγωγείου (Δημαρχίας) Καβάλας,που εδώ και δύο χρόνια έχουν βρει στέγη σε υπόγεια του 10ου Δημοτικού, κάτω από άθλιες συνθήκες. Τις απαράδεκτες συνθήκες υποδομής και λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην περιοχή, επισημαίνουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου,ζητώντας την άμεση παρέμβαση του υπουργού Παιδείας.

"Οι πολύ μικρές αίθουσες είναι συνεχόμενες και διαθέτουν μόνο μια είσοδο, ο ήλιος είναι ελάχιστος, όπως και ο φρέσκος αέρας που μπαίνει σ' αυτές, ενώ τελείως ακατάλληλος είναι και ο αύλειος χώρος. Ετσι οι συνθήκες λειτουργίας του Νηπιαγωγείου, που εδώ και δύο χρόνια είναι 3θέσιο και με 15-17 παιδιά σε κάθε τμήμα, είναι απαράδεκτες. Βέβαια η βελτίωσή τους θα συνέβαλε όχι μόνο στη συγκράτηση, αλλά και στην αύξηση της σημερινής του δύναμης", τονίζεται στην Ερώτηση.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι κομμουνιστές βουλευτές, υπάρχει χώρος για την ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στο δημόσιο χώρο επί της συμβολής των οδών Κ. Παλαιολόγου και Ρωμανού, που είναι χαρακτηρισμένος για την ανέγερση παιδικού σταθμού.

Οι βουλευτές Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία κατασκευής κτιρίου στο χώρο που είναι χαρακτηρισμένος για την ανέγερση παιδικού σταθμού όπου θα στεγαστεί και το 10ο Νηπιαγωγείο Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ