Παρασκευή 20 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
"Σεκιουριτάδες" καταργούν το πανεπιστημιακό άσυλο

Την απαράδεκτη και προκλητική στάση της ιδιωτικής αστυνομίας - "σεκιούριτι" στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, να απαγορεύσει σε φοιτήτρια της σχολής να μπει στο πανεπιστήμιο για να δει τη βαθμολογία της, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας (ΠΚΣ) στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, τονίζοντας ότι στην πράξη καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει η ανακοίνωση, στις 18 Αυγούστου, οι "σεκιουριτάδες", αφού πρώτα εξακρίβωσαν το "ποιόν" της φοιτήτριας - μέσω της αστυνομικής ταυτότητας την οποία και κράτησαν όσην ώρα η φοιτήτρια παρέμεινε στη σχολή - της επέτρεψαν την είσοδο στο χώρο του πανεπιστημίου με την προϋπόθεση ότι θα φύγει αμέσως μόλις δει τη βαθμολογία της. Κανονικά η σχολή θα έπρεπε να είναι ανοιχτή, ώστε να μπορούν οι φοιτητές να έχουν πρόσβαση στους πίνακες με τις βαθμολογίες τους. Η διοίκηση όμως της σχολής ανέθεσε καθήκοντα "φύλαξης" σε "σεκιουριτάδες" μέχρι τις 23 Αυγούστου, οπότε τυπικά ανοίγει η σχολή.

Πρόκειται για κατάργηση του ασύλου, το οποίο "έχει κατοχυρωθεί και κατακτηθεί με αγώνες και αίμα", υπογραμμίζουν οι ΠΚΣ. "Τέτοιου είδους ενέργειες αποβλέπουν στην καθυπόταξη του φοιτητικού κινήματος και την καταστολή των δημοκρατικών αγώνων. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα οι όποιοι "σεκιουριτάδες" να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στη σχολή, να ζητάνε τα "στοιχεία" των φοιτητών και να αποφασίζουν αυτοί για το ποιος θα μπει ή θα βγει και πόση ώρα θα παραμείνει στο κτίριο του πανεπιστημίου", επισημαίνουν οι ΠΚΣ, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση της ιδιωτικής αστυνομίας από το πανεπιστήμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ