Τρίτη 24 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ
προεκλογικά "πυροτεχνήματα"

Δυσκολεύεται η κυβέρνηση να "γεφυρώσει" το χάσμα ανάμεσα στις πιέσεις που δέχεται ο πληθωρισμός και στη διαμόρφωση... προϋποθέσεων, για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών

Ακροβασίες σε τεντωμένο σκοινί ξεκίνησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με σειρά συσκέψεων που άρχισαν χτες και θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα. Κύριο θέμα ημερήσιας διάταξης και βασικό πρόβλημα των αναζητήσεων είναι η επιλογή εκείνων των μέτρων, που - χωρίς να αλλάζουν στο παραμικρό την ουσία της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής - θα εξασφαλίζουν τη συγκράτηση του τιμαρίθμου στα αναγκαία για την ΟΝΕ επίπεδα και, αφ' ετέρου, θα ικανοποιούν - σ' ένα, τουλάχιστον, βαθμό - τις προεκλογικές σκοπιμότητες και ανάγκες της κυβέρνησης.

"Γόρδιο δεσμό" για τους κυβερνώντες αποτελούν οι τιμές στα καύσιμα. Από την πορεία τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Σε περίπτωση που συνεχιστούν οι ανατιμήσεις και οι πιέσεις στον πληθωρισμό αποδειχτούν δυσβάστακτες, για τον... "εθνικό στόχο" της ένταξης στην ΟΝΕ, θεωρείται βέβαιο ότι θα παρθούν μια σειρά μέτρα τεχνητής συγκράτησης του τελευταίου, όπως, για παράδειγμα, η μείωση των έμμεσων φόρων στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, με αντίστοιχο περιορισμό των κυβερνητικών περιθωρίων για τα όποια προεκλογικά "πυροτεχνήματα".


ΣΕΛ.  10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ