Τρίτη 24 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανθρωπιστική βοήθεια

Διευρύνεται καθημερινά η ανταπόκριση του λαού της Θεσσαλονίκης στην έκκληση των φορέων της πόλης για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Δεκάδες άνθρωποι σπεύδουν στο Τουρκικό Προξενείο για να προσφέρουν τη βοήθειά τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια μαζικών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων της περιοχής.

Στο μεταξύ μέσα στις επόμενες μέρες, με πρωτοβουλία της Νομαρχίας θα οργανωθεί σύσκεψη στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν οι φορείς, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών και την οργάνωση των ανθρωπιστικών αποστολών.

Σύμφωνα με κατάλογο που διένειμε το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, στις σεισμόπληκτες περιοχές, υπάρχει άμεση ανάγκη για: σακούλες για πτώματα, πλαστικά γάντια, μάσκες προσώπου, σκηνές, κουβέρτες, είδη υγιεινής, είδη πρώτων βοηθειών, κινητές τουαλέτες, κινητές κλινικές μονάδες, γεννήτριες, συστήματα απόσταξης νερού, ασθενοφόρα, ορθοπεδικό υλικό όπως πλατινένια καρφιά και προσθετικά, κομπρεσέρ για μπετόν, οξυγονοκολλητές με γεννήτριες κι αναπηρικά καροτσάκια. Επίσης υπάρχει ανάγκη για φαρμακευτικό υλικό όπως βαμβάκια, γάζες, σύριγγες μιας χρήσεως, ορούς και φάρμακα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ