Πέμπτη 26 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Κομματικές αντιπαραθέσεις με τον ανασχηματισμό

Με τις αναμενόμενες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις για συνέχιση και ανάπτυξη του κυβερνητικού έργου ανέλαβαν, χτες, οι νέοι υπουργοί της κυπριακής κυβέρνησης, οι οποίοι ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου Γλ. Κληρίδη. Οι νέοι υπουργοί που αντικατέστησαν τους παραιτηθέντες είναι οι: υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, υπουργός Συγκοινωνιών Αβέρωφ Νεοφύτου, υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή τον ανασχηματισμό της Κυπριακής Κυβέρνησης, συνεχίστηκαν, χτες οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης και του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη. Το κόμμα του Κύπριου Προέδρου, το ΔΗΣΥ, με σχετική ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τον ανασχηματισμό σαν "νέο ξεκίνημα για καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος, το οποίο δίνει το στίγμα μιας ανανεωμένης προσπάθειας. Ενώ, σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε την προηγούμενη, το μέλος του ΠΓ του ΑΚΕΛ Ανδρος Κυπριανού για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό(έκανε λόγο για εικόνα αποσύνθεσης, αποτυχία κλπ.), ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ μίλησε για... "αφοριστική, παρελθοντολογική και ξύλινη επιχειρηματολογία του εκπροσώπου του ΑΚΕΛ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης".

Ωστόσο, το ΑΚΕΛ, διά του εκπροσώπου του, τονίζει ότι "ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης πιστοποιεί μια οδυνηρή πραγματικότητα για την κυβέρνηση Κληρίδη, ότι δηλαδή η αποδοχή του προέδρου έχει μειωθεί περαιτέρω, φτάνοντας στο ελάχιστο". Και ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ πρόσθεσε: "Η απομόνωση στην οποία έχουν περιέλθει ο πρόεδρος Κληρίδης και η ηγεσία του ΔΗΣΥ ήταν αναμενόμενη και αντικατοπτρίζει την αποτυχία της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής και την απόρριψή της από το λαό. Η κυβέρνηση Κληρίδη στα 6,5 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία έχει αποτύχει τόσο στο Κυπριακό και στα θέματα Αμυνας, όσο και στα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, της κοινωνικοοικονομικής πολιτικής και της υπεράσπισης θεσμών και αξιών, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ του Σπ. Κυπριανού, τονίζει ότι "ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Κληρίδη είναι προϊόν δικομματικών σκοπιμοτήτων και σημειώνει, επίσης, ότι όσα διαδραματίστηκαν διέσυραν και τραυμάτισαν θεσμούς και πρόσωπα.

Το ΔΗΚΟ κατηγορεί την κυβέρνηση Κληρίδη ότι παρουσιάζει σοβαρά ελλείμματα σοβαρότητας, ανεπάρκειες, αδυναμίες και μηδενικό έργο και αναφέρει ότι η τοποθέτηση κάποιων προσώπων στην κυβέρνηση δίνει κάποια ανησυχητικά μηνύματα σχετικά με τη φοβερά επικίνδυνη πορεία στην οποία οδηγείται το Κυπριακό.

Τέλος, οι Νέοι Ορίζοντες με ανακοίνωσή τους, εκτός των άλλων, αναφέρουν ότι υπάρχει αυξημένη διάσταση μεταξύ της λαϊκής βούλησης του Φλεβάρη του 1998 και του παρόντος κυβερνητικού σχήματος...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμορφώνονται τα μέτωπα του δεύτερου γύρου (2008-02-20 00:00:00.0)
Τα τελικά αποτελέσματα (2001-05-30 00:00:00.0)
Ανασχηματισμός της κυβέρνησης (1999-08-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-06-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-03-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ