Πέμπτη 26 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επισημάνσεις με σημασία

Προ ημερών ο "Ρ", από την πρώτη του σελίδα, δημοσίευε την είδηση, για την απόλυση του δρ. Ν. Κατσαρού από το αμερικανικό εκπαιδευτήριο "Deree College", επειδή τόλμησε να μιλήσει για την οικολογική καταστροφή που προξένησαν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Σε συνέντευξη που ο Ν. Κατσαρός παραχώρησε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" και δημοσιεύτηκε χτες, κάνει ορισμένες επισημάνσεις που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Πρώτον, για τη στάση ορισμένων επιστημονικών οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων: "Εκείνο που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η αδιαφορία των επιστημονικών οργανώσεων των ευρωπαϊκών χωρών ακόμα και εκείνων που συνορεύουν με τη Σερβία, καθώς και διεθνών επιστημονικών οργανώσεων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επισήμαναν την οικολογική καταστροφή, ήταν όμως το ΚΚΕ που ζητούσε πρώτο το σταμάτημα των βομβαρδισμών για να αποφευχθεί και περαιτέρω οικολογική καταστροφή".

Δεύτερον, για τον τρόπο λειτουργίας των λεγόμενων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και τις ευθύνες της πολιτείας: "Στη χώρα μας υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ξενόγλωσσων πανεπιστημίων που παρέχουν εκπαίδευση και τίτλους σπουδών. Πώς είναι δυνατόν να λειτουργούν χωρίς καμιά εποπτεία από το υπουργείο Παιδείας; Στην ουσία υπάρχει κάτι σαν αγορανομικός έλεγχος όπως στα... σούπερ μάρκετ για τα δίδακτρα και τίποτα για το επίπεδο και τις συνθήκες σπουδών".

Και, τέλος, για την αμερικάνικου τύπου "δημοκρατία" και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες: "Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 25 χρόνια στο κολέγιο Deree δεν υπάρχει ούτε σύλλογος καθηγητών ούτε σύλλογος εργαζομένων...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ