Παρασκευή 27 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Αγώνας ενάντια στα ΝΑΤΟικά στρατηγεία

Συζήτηση στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 9.00 μ.μ. διοργανώνει σήμερα η Επιτροπή κατά του Πολέμου

Μετά από την αντιπολεμική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στην πλατεία Ταχυδρομείου την Τετάρτη το βράδυ, με συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων, συνεχίζονται οι αγωνιστικές, αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Επιτροπή κατά του Πολέμου,που έχουν συστήσει όλοι οι δευτεροβάθμιοι και πολλοί πρωτοβάθμιοι μαζικοί φορείς και άλλες οργανώσεις του νομού.

Η Επιτροπή κατά του Πολέμου εντείνει τον αγώνα της, απαιτώντας να μην εγκατασταθούν και να μη λειτουργήσουν τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην περιοχή, που όπως έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση, στα πλαίσια της νέας δομής του ΝΑΤΟ, πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα στο φθινόπωρο. Με πολλές μορφές, όπως μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, περιοδείες, συναντήσεις και επαφές με δημάρχους του νομού και εκπροσώπους μαζικών φορέων, με αγωνιστικές εκδηλώσεις, προτρέπει το λαό της Λάρισας και γενικότερα της Θεσσαλίας να κάνει την πάλη ενάντια στα ΝΑΤΟικά στρατηγεία δική του υπόθεση.

Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

  • Σήμερα Παρασκευή, 27 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου,θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης,με θέμα "Ο ρόλος των ΝΑΤΟικών στρατηγείων στη Νέα Δομή του ΝΑΤΟ και οι επιπτώσεις από τη λειτουργία τους στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, στην κοινωνική και πολιτική ζωή της περιοχής και στο φυσικό περιβάλλον",με τη συμμετοχή της δημοσιογράφου Λιάνας Κανέλλη και των καθηγητών πανεπιστημίου Ζήση Παπαδημητρίου και Τριαντάφυλλου Αλμπάνη.
  • Την Τρίτη, 31 Αυγούστου,θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία του Τυρνάβου και στη συνέχεια πορεία προς τις εγκαταστάσεις του χερσαίου στρατηγείου του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στο στρατόπεδο "Σχοινά".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ