Παρασκευή 27 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Συνεχίζονται οι "κόκκινες γιορτές" σε όλη την Ελλάδα

Προχωρούν οι προετοιμασίες του κεντρικού τετραημέρου των εκδηλώσεων της Αθήνας, που αποτελεί την κορύφωση της φεστιβαλικής δραστηριότητας και θα πραγματοποιηθεί στις 16-17-18 και 19 Σεπτέμβρη στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Φοιτητικής Εστίας στα Ιλίσια.

Οι εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του χώρου, που θα φιλοξενήσει τη μεγάλη κόκκινη πολιτεία του Φεστιβάλ, ξεκινούν από αυτό το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, με το εισιτήριο και την προκήρυξη του Φεστιβάλ στο χέρι, εξορμούν στα νεολαιίστικα στέκια και ξεκινώντας με τις καλύτερες προοπτικές που δημιουργούν οι μεγάλες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, καλούν τους νέους και τις νέες, που συναντήθηκαν με την Οργάνωση στους αγώνες, να την ενισχύσουν και με τη συμμετοχή τους στο μεγάλο ραντεβού του Σεπτέμβρη.

Πριν όμως καταλήξει στο τετραήμερο της Αθήνας, το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" συνεχίζει την επιτυχημένη διαδρομή του σε συνοικίες, πόλεις και χωριά όλης της χώρας, φέρνει τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε επαφή με χιλιάδες νέους σε όλη την Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία κορυφώνονται αυτό το διάστημα οι εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στη Θεσσαλονίκη, με αποκορύφωμα το κεντρικό τριήμερο στις 10, 11, 12 Σεπτέμβρη στο πάρκο της Νέας Ελβετίας.

Τις εκδηλώσεις που αναπτύχθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πλαισίωσαν χιλιάδες νέοι, συμμετέχοντας σε αυτές με κάθε τρόπο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η νέα γενιά στέκεται δίπλα στην ΚΝΕ, επιλέγει τον δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων της.

Στις εκδηλώσεις του κεντρικού τριημέρου του Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στη Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβάνονται συζητήσεις για την παιδεία και τον πόλεμο, αφιερώματα στη ζωή και στο έργο του Γιάννη Ρίτσου και του Νίκου Μπελογιάννη και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Την Παρασκευή 10/9: Μίλτος Πασχαλίδης, "Blues Wire", "Εν Κατακλείδι".

Το Σάββατο 11/9: Παναγιώτης Καραδημήτρης - Ανθή Τατσιούλη, Παντελής Θαλασσινός, "Δυτικές Συνοικίες".

Κυριακή 12/9: "Συνήθεις Υποπτοι", Βασίλης Κασούρας, "Ευοί Ευάν", "Μοντάζ".

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Αυτό το Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθούν οι διήμερες εκδηλώσεις του στην Κομοτηνή,στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 8.30 μ.μ. Στο χώρο θα υπάρχουν ταμπλό με τις θέσεις της Οργάνωσης για διάφορα θέματα που αφορούν τη νεολαία και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Το Σάββατο ομιλία του Λάζαρου Μπάμπα,μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ και την Κυριακή ομιλία της Σούλας Βλησίδου,μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ και τις δυο μέρες θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

  • Σήμερα Παρασκευή:

- Στο Κορδελιό,με θέμα "Ειρήνη".

- Στα Κίμινα Θεσσαλονίκης,με θέμα "Παιδεία".

- Στο Φιλώτα Φλώρινας κι ακόμα στην Κορώνη και στην Αλίαρτο.

  • Το Σάββατο 28/8:

- Στα Γιαννιτσά,στις 8.30 μ.μ. με ομιλητή τον Παναγιώτη Παλαβό,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στη Βέροια,στο πάρκο Αγ. Αναργύρων, στις 8.30 μ.μ.,με ομιλητή τον Κώστα Ψυχογιό,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στον Πύργο,με ομιλητή τον Χρήστο Τσαντή,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Αργοστόλι,με ομιλητή τον Ιορδάνη Δρακόπουλο,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στη Μεσσήνη,στην Πάρο,στο Αλιβέρι,στη Μακρακώμη Φθιώτιδας,στο Ευπάλιο Φωκίδας,στην Αντίκυρα,στον Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας,στην Ηγουμενίτσα και στο Αμύνταιο.

  • Την Κυριακή 29/8:

- Στη Νιγρίτα,με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ, Σταύρο Παναγιώτου.

- Στην Πύλο,στο Αργος,στην Αγιά Λάρισας,στη Σκόπελο,στη Γιάννουλη Λάρισας,στην Πρέβεζα,στη Λευκάδα,στο Λιτόχωρο,στη Μηχανιώνα,στην Πτολεμαϊδα και στην Κρύα Βρύση Πέλλας.

  • Τη Δευτέρα 30/8:

- Στη Στούπα Μεσσηνίας.

  • Την Τρίτη 31/8:

- Στο Κιλκίς,με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, κι ακόμα στα Σιάτιστα Κοζάνης και στη Χώρα Μεσσηνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ