Παρασκευή 27 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΕΙΑ
Παπάς λογοκρίνει επικήδειο κομμουνιστή

Ανακοίνωση της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ κάνει λόγο για πρακτική σκοταδισμού και μισαλλοδοξίας

Την Κυριακή 22.8.99 έγινε στο χωριό Πράσινο της Ηλείας, η κηδεία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ Διονύση Τσιρώνη. Στην κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, πολλοί συναγωνιστές και σύντροφοι, η ΚΟΒ της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Ομως, όταν ό εκπρόσωπος του ΚΚΕ σ. Χαράλαμπος Κακαράκης πήγε να εκφωνήσει τον επικήδειο, πριν ακόμη αρχίσει, ο παπάς του χωριού Νικόλαος Καμούτσας τού έκανε αυστηρές συστάσεις να μη χρησιμοποιήσει τις λέξεις "σύντροφος" και "κομμουνιστής"! Και όταν ο σύντροφος κατά την ομιλία του ανέφερε τη λέξη "σύντροφε", ο παπάς εξεμάνη και σε έξαλλη κατάσταση απαγόρευσε στον ομιλητή να συνεχίσει. Δημιουργήθηκε, έτσι, θλιβερό επεισόδιο και όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον παπά εκείνος απάντησε ότι "εκτελεί τις εντολές της προϊσταμένης του αρχής που απαγορεύει να χρησιμοποιούνται οι λέξεις σύντροφος και κομμουνιστής"!

Οπως αναφέρει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, η συμπεριφορά αυτή του παπά μάς φέρνει πολύ πίσω, σε παλιές εποχές καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού, στη μετεμφυλιοπολεμική περίοδο. Ο παπάς αυτός δε σεβάστηκε ούτε το σχήμα του ούτε το εκκλησίασμα, πολύ περισσότερο, δε σεβάστηκε τον νεκρό. Πρόκειται για πολιτική πράξη, που είναι αποτέλεσμα του έντονου αντικομμουνισμού που εκπορεύεται από τη σημερινή κυβέρνηση και μια μερίδα κληρικών.

Ομως, προστίθεται, "πλανώνται πλάνην οικτράν", τόσο ο συγκεκριμένος παπάς όσο και οι προϊστάμενοί του και όποιος άλλος νομίζει ότι με τέτοιες ενέργειες θα πτοήσουν τους κομμουνιστές και θα χτυπήσουν το ΚΚΕ. Είναι γελασμένοι και έχουν βαθιά μεσάνυχτα. Οι κομμουνιστές της Ηλείας θα συνεχίσουν αταλάντευτα το δρόμο που ακολούθησε ο αείμνηστος σύντροφός μας Διονύσης Τσιρώνης και θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ανατροπή αυτού του απάνθρωπου και βάρβαρου συστήματος που υποστηρίζει και υπηρετεί πιστά ο παπάς Νίκος Καμούτσας, για να έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό και τη χώρα μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, τι έχει να πει γι' αυτή τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου παπά; Την επικροτεί ή την καταδικάζει; Εχει δώσει τέτοια εντολή, όπως ισχυρίστηκε ο παπάς, να απαγορεύεται στους κομμουνιστές να χρησιμοποιούν λέξεις που δεν είναι αρεστές στην άρχουσα τάξη; Εχει δώσει εντολή να λογοκρίνονται οι επικήδειοι λόγοι που εκφωνούνται για τους κομμουνιστές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ