Σάββατο 28 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΥΕΦΑ
Ευνοήθηκαν οι ελληνικές ομάδες

Καλά τα μαντάτα για ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Αρη. Στα δύσκολα ο Ιωνικός

"Οπου φτωχός και η μοίρα του" λέει η παροιμία που βρήκε απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση του Ιωνικού. Στην παρθενική του εμφάνιση σ' ευρωπαϊκή διοργάνωση θ' αντιμετωπίσει τη γαλλική Ναντ. Καλύτερη αλλά και χειρότερη θα μπορούσε να 'ναι η "θεά τύχη" με τον Αρη που θα συναντήσει την ελβετική Σερβέτ. Αναφανδόν υποδεέστεροι είναι οι αντίπαλοι των υπολοίπων τριών εκπροσώπων μας στη διοργάνωση. Η ΑΕΚ θ' αντιμετωπίσει την Τορπέντο Κουταϊσι από τη Γεωργία, χώρα από την οποία προέρχεται και η Λοκομοτίβ Τιφλίδας που τέθηκε αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με τη σλοβενική Γκόριτσα. Αρχικές ημερομηνίες των συναντήσεων 16 και 30 Σεπτέμβρη.

Με τον πρώτο αγώνα στη Ν. Φιλαδέλφεια, αφού η Νίκαια είναι ακατάλληλη για τα διεθνή στάνταρ, οι "κυανόλευκοι" καλούνται ν' ανατρέψουν τα λογικά προγνωστικά. Ο Κ. Πολυχρονίου, που πάει σήμερα στη Γαλλία για να παρακολουθήσει τη Ναντ απέναντι στη Μονπελιέ, δήλωσε: "Σίγουρα είχαμε την πιο δύσκολη κλήρωση απ' όλες τις ελληνικές ομάδες. Ομως δε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Οι διαφορές πλέον έχουν μειωθεί αρκετά. Θα παλέψουμε και στα δύο παιχνίδια. Νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Αλλωστε, σε περίπου 15 μέρες θα 'μαστε σε καλύτερη κατάσταση. Το άγχος το 'χουν οι Γάλλοι που 'ναι το φαβορί".

Ισως και με την ίδια πτήση θα ταξιδέψουν στη Γεωργία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μιας και αμφότεροι δίνουν το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας. Ταυτόσημα είναι και τα συναισθήματα των στελεχών τους, αφού οι αντίπαλοι είναι άγνωστοι. Ειδικά για τους δευτεραθλητές το πρόβλημα είναι τεράστιο. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι η Τορπέντο όχι μόνο δεν είχε εκπρόσωπο στο Μονακό, αλλά στα τηλέφωνα που έχει δώσει στην ΟΥΕΦΑ δεν απαντούσε ως χθες αργά κανείς. Ετσι οι "κιτρινόμαυροι" δεν είχαν καμιά επικοινωνία και φυσικά συνεννόηση ούτε για τ' απαραίτητα διαδικαστικά θέματα!

Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς φυσικά δεν είχε πολλά να σχολιάσει για την προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ: "Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε τίποτα για τη συγκεκριμένη ομάδα της Γεωργίας. Τις επόμενες μέρες θα συγκεντρώσουμε όλα τ' απαραίτητα στοιχεία, θα πληροφορηθούμε και το πρόγραμμα της αντιπάλου ομάδας, ώστε να μπορέσουμε να την παρακολουθήσουμε. Η ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό της από το Τσάμπιονς Λιγκ, μετέχει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ με στόχο να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά".

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αρι Χάαν, παραδέχτηκε: "Με φοβίζει τ' άγνωστο. Είναι πλεονέκτημα για μας πως ο επαναληπτικός είναι στην Τούμπα. Εχουμε περιθώριο να μάθουμε την αντίπαλό μας".

Ο Γιάννης Κυράστας, όπως και όλοι στον Παναθηναϊκό, χάρηκε από το άκουσμα της Γκόριτσα αλλά είπε: "Είναι μια ομάδα που δε γνωρίζουμε. Πάνω απ' όλα θα χρειαστεί προσοχή και στα δύο ματς. Θεωρητικά είμαστε το φαβορί, αλλά πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο". Ο Αρης θ' αντιμετωπίσει τη Σερβέτ, η οποία πριν δύο χρόνια πήρε το πρωτάθλημα με προπονητή τον πλέον "κιτρινόμαυρο" Ιλια Πέτκοβιτς. Ο Σέρβος επισήμανε: "Δε φοβάμαι καθόλου τ' όνομα της αντιπάλου. Ξέρω καλά το ελβετικό ποδόσφαιρο. Παρά τα προβλήματα ο Αρης θα 'ναι στο επιθυμητό σημείο και νομίζω ότι μπορούμε να προκριθούμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ