Κυριακή 29 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΟΧΙ
στα πλαστά διλήμματα της "προεδρολογικής" κινδυνολογίας

Δημήτρης Γόντικας: Το πραγματικό πρόβλημα για το λαό είναι να προωθηθεί γρήγορα η λαϊκή ενότητα και πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των πολιτικοοικονομικών βάθρων της

Πίσω από το άρμα της "προεδρολογίας" φαίνεται πως είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να "σύρει" την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που ήδη διανύουμε. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν όλες οι πληροφορίες, οι οποίες - εκτός των άλλων - φέρνουν τον πρωθυπουργό να πρωτοστατεί σ' ένα δεύτερο γύρο σχετικής φιλολογίας, με την προσεχή ομιλία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκη, όπου θα επιχειρήσει να εντείνει στο έπακρο τα εκβιαστικά και αποπροσανατολιστικά διλήμματα.

Την ίδια ώρα, τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, η ΝΔ, ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ - σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό το καθένα - συμμετέχουν στο παιχνίδι της "προεδρολογίας", αρνούμενα να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους και εξυπηρετώντας κατ' αυτό τον τρόπο την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, η οποία αποδείχνει καθημερινά πως ένα και μόνο "θεσμό" σέβεται, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται, μόνο το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει με σαφήνεια τη στάση του και αντιπαλεύει αποφασιστικά το καλλιεργούμενο κλίμα αποπροσανατολισμού και κινδυνολογίας, που στοχεύει στην απρόσκοπτη προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και την περιθωριοποίηση του μαζικού λαϊκού κινήματος και των εργαζομένων σε απλούς θεατές των εξελίξεων. Με "το κλίμα της προεδρολογίας", τονίζει σε δήλωσή του προς το "Ριζοσπάστη" ο Δημήτρης Γόντικας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, "η κυβέρνηση επιδιώκει ν' αποσπάσει την προσοχή του λαού από την αντιλαϊκή πολιτική της, που είναι το βασικό πρόβλημα, και ν' αναγάγει σε υπ' αριθμόν ένα ζήτημα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να περάσει στο λαό την αντίληψη του ψευτοδιλήμματος ότι οι εκλογές απειλούν τη λεγόμενη πολιτική σταθερότητα και τον δήθεν εθνικό στόχο της ΟΝΕ".

"Θέλουμε να επαναλάβουμε", συνεχίζει ο Δ. Γόντικας "την ανάγκη που υπάρχει να πολεμήσει ο λαός αυτού του είδους τη σταθερότητα που ευνοεί μόνο την οικονομική ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό.Η σταθερότητα της πορείας προς την ΟΝΕ αντιπροσωπεύει την αστάθεια και ανασφάλεια για τους εργαζόμενους".

"Το πραγματικό πρόβλημα για το λαό - καταλήγει - είναι να προωθηθεί γρήγορα η λαϊκή ενότητα και πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των πολιτικοοικονομικών βάθρων της. Και στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ και να κατεβάσει στο κατώτερο δυνατό όριο το δικομματισμό κάθε παραλλαγής. Να είναι έτοιμος να δυσκολέψει και να χαλάσει κάθε είδους αντιλαϊκά σενάρια".


ΣΕΛ.  2,    6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ