Τρίτη 31 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004

Διόδια στο κέντρο της Αθήνας! Επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση "εκτάκτων περιστατικών", όπως πορείες και συλλαλητήρια. Εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης σε όλους σχεδόν τους δήμους του λεκανοπεδίου της Αττικής. Κάθε βήμα στην πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων θα κοστίζει πολύ ακριβά...

* * *

Αυτές είναι μερικές από τις αποκαλύψεις του "Κυριακάτικου Ριζοσπάστη". Κυβερνητικοί σχεδιασμοί που προβλέπονται από το "Ειδικό Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την αναβάθμιση της εικόνας και λειτουργίας της Αθήνας - Αττικής του 2004".Ενα ερευνητικό πρόγραμμα που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Εργαστήριο Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού) και που περιγράφει βήμα - βήμα τις κινήσεις της κυβέρνησης, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, σε σχέση με το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα. Ενα σχέδιο που αφορά όλους τους τομείς (Τηλεπικοινωνίες, Περιβάλλον, Τουρισμός, Πολιτισμός κ. ά.) ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και που θα αλλάξει δραστικά τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων.

* * *

Στον κυριακάτικο "Ρ" ξεκινήσαμε τις αποκαλύψεις από τον τομέα των Μεταφορών. Σε μια προσπάθεια να αναλύσουμε σε βάθος, μέσα από τις σελίδες του "Ρ", τις συνέπειες από την εφαρμογή αυτών των μέτρων, δημοσιεύουμε σήμερα δύο άρθρα - παρεμβάσεις των καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γ. Σαρηγιάννη και Ι. Φραντζεσκάκη, ο οποίος είχε συντάξει και το κεφάλαιο για τις μεταφορές του Φακέλου Υποψηφιότητας για την Ολυμπιάδα του 2004, αλλά και του 1996.

Η σοβαρότητα των σχολιασμών, καθώς και η έκταση των σημειωμάτων δεν καθιστούν δυνατή την προαναγγελθείσα στον κυριακάτικο "Ρ" παρουσίαση σήμερα των παρεμβάσεων που προβλέπει το Σχέδιο Δράσης για το θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής, κάτι που θα γίνει στο αυριανό φύλλο της Τετάρτης. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η παρουσίαση του Ειδικού Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης θα γίνεται καθημερινά από το "Ρ", με σκοπό να γνωρίσουν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου ποια είναι τα κυβερνητικά σχέδια.

Κ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ