Τρίτη 31 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ουσιαστικές αυξήσεις θέλουν οι αστυνομικοί

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους περιμένουν από την κυβέρνηση οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών (ΠΕΝΑΑ) ανακοίνωσε χτες ότι δε θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε λύση επιδοματικής πολιτικής, διότι η ενίσχυση του εισοδήματος των αστυνομικών με κάποιο επίδομα, θα έχει προσωρινό όφελος, χωρίς κανένα συνταξιοδοτικό αντίκρισμα.

Η ανακοίνωση - παρέμβαση της ΠΕΝΑΑ έρχεται μετά τις τελευταίες διεργασίες σχετικά με την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη διανομή των κονδυλίων του κοινοτικού πλαισίου στήριξης, αλλά και μετά τις πληροφορίες που φέρουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να απορρίπτει τις προτάσεις του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τις την αναβάθμιση του οικονομικού καθεστώτος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το υπουργείο Οικονομικών, συγκεκριμένα, φέρεται να μην αποδέχεται την πρόταση που είχε υποβληθεί από τον Ακη Τσοχατζόπουλο για αύξηση κατά 15.000 δραχμές του βασικού μισθού του ανθυπολοχαγού, του βαθμού δηλαδή που αποτελεί πιλότο για τη διαμόρφωση των μισθών και των υπολοίπων βαθμών της ιεραρχίας.

Τα οικονομικά προβλήματα των αστυνομικών θα είναι, όπως ανακοινώθηκε χτες, ένα από τα κυρίαρχα θέματα του έκτακτου συνεδρίου της Ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη. Στο συνέδριο ανάλογα με την τροπή του θέματος θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση και αντίδραση των συνδικαλιστών. Επισημαίνεται πάντως ότι σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης αναμένεται ότι αυτή τη φορά η αντίδραση του προσωπικού θα είναι μαζικότερη και δυναμικότερη.

Η ΠΕΝΑΑ επικρίνει την κυβέρνηση επειδή απουσιάζει από τις εξαγγελίες η αναφορά σε δράσεις και παρεμβάσεις σχετικά με τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, αν και η συνθήκη του Αμστερνταμ του 1997 προβλέπει τη συνεργασία των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ως σημαντικού παράγοντα κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης, στα πλαίσια του ενοποιημένου ευρωπαϊκού χώρου και ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ