Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαμαρτύρονται οι εικαστικοί

Ανάρμοστη χαρακτηρίζει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας,τη στάση του δημάρχου Πύργου, Γ. Λιατσή. Με χτεσινή του ανακοίνωση το ΕΕΤΕ διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση καταβολής των οικονομικών οφειλών του δήμου Πύργου στους συνεργάτες του Επιμελητηρίου για τη μεταφορά, ασφάλιση και έκδοση καταλόγου για την έκθεση γλυπτικής που διοργανώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στην παλαιά δημοτική αγορά Πύργου.

"Παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις του τέως δημάρχου Γ. Δημητρακόπουλου" τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΕΤΕ "για το ό,τι και απόφαση υπήρχε γι' αυτήν την έκθεση από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και είχαν ψηφιστεί τα κονδύλια για τα έξοδά της, ο νυν δήμαρχος Γ. Λιατσής, το αρνείται, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που εργάστηκαν και κοπίασαν γι' αυτήν την εκδήλωση να μένουν απλήρωτοι και να έχουν ήδη επιβαρυνθεί οι ίδιοι για αγορές υλικών και πληρωμές υπαλλήλων τους. Πραγματικά απορούμε μ' αυτήν την αντιμετώπιση του νέου δημάρχου του Πύργου Γ. Λιατσή, η οποία φέρνει σε αντίθεση με το δήμο έναν επίσημο φορέα, καταργώντας έτσι εύκολα έναν θεσμό".

"Είναι προφανές", καταλήγει η διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου, "ότι η φερεγγυότητα του δήμου Πύργου εξανεμίζεται, όταν στοιχειώδεις ηθικές υποχρεώσεις σε τέτοιες συνεργασίες, πρέπει να καταλήγουν σε αίθουσες δικαστηρίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ